|

Petice za návrat korunovačního kříže – našeho největšího národního artefaktu z Německa


Zlatý ostatkový korunovační kříž, známý též jako Zemský kříž Českého království, je podle odborníků dokonce hodnotnější než samotná Svatováclavská koruna, která spolu s ním tvoří dvojici nejcennějších státních relikvií. Tyto artefakty představují nejvyšší symboliku české státnosti. Podobný artefakt nenajdete nikde v Evropě a pravděpodobně ani na světě.

Ten kdo nechal tento artefakt odvézt do německých Drážďan na výstavu, která potrvá až do září tohoto roku, tak s největší pravděpodobností nečinil z hlouposti a neznalosti, ale záměrně!

S iniciátorem petice za navrácení tohoto artefaktu Jiřím Folajtárem jsme probrali podrobnosti celé kauzy v rozhovoru výše.

Petice na kterou odkazuje rozhovor, je ke stažení zde:

Petice ve formátu WORD zde:

Petice ve formátu JPG zde:

Petice ve formátu PDF zde:

.

Red-PA


Podobné příspěvky

26 Komentářů

  1. Co si to dovolili za počin.Vlastizrada,svatokrádež, absolutní selhání osob, které byli součástí.Já si vážně přeju,abyste za to byli potrestáni vyššími zákony universa!!!

  2. Kolaborant Pávek by měl být za tento trestní čin tvrdě potrestán a s ním všichni, kteří mu umožnili kříž odvézt do Německa. Tohle neudělali ani nacisti ani komunisti.

  3. Zdravím,mám dotaz,když stahnu petiční arch,je možné jej nějak přeposílat,abych nemusel obcházet lidí díky za odpověd,,,,,

    1. Prosím petici o navráceni Korunovačního kříže na email. Abych mohla přeposílat. Magdalena

  4. Stejně, jako jablko patřící k Svatováclavské koruně, které je stále ve Vídni!!!

  5. Jsem pro okamžité vráceni svatého křiže který naš prezident Pávek ukradl věřicím.

  6. Zmínil jsem tuto nehoráznost v diskuzi na Seznamu a se smazáním příspěvku nám na týden zablokovaný účet. To si vláda z našich daní platí i cenzurování příspěvků na Seznamu?

    1. ..Mě se tohle stalo u kovid divadla, kdy jsem tam dokonce vkládal i ofic.odkazy na studie vyvracející ten jejich prolhaný humbuk! Dostal jsem ban nejprve na několik dní (nevím už na kolik) a pak jen tak mě zablokovali na trvalo, aniž bych napsal jediný další příspěvek..
      Nemá cenu jim dělat jakoukoli podporu a neotvírat z msm žumpy vlastně NIC, oni na to už dojíždí sami a jen malá hrstka debi*lů tam vlastně zůstala a komentáře píšící AI (cahtboti) atd.atd… Nikdo normální tam už stejně neexistuje a zprávy jsou překroucené od reality, nemá cenu jim ani zvyšovat návštěvnost, prostě, srá*t na ně 🙂

  7. To co si tato vláda dovolí si nikdo nedovolil z předchozích vlád už
    aby táhli do pekel a odtamtud se nevraceli

  8. CÍTÍM ZRADU❗
    Rusové půjčili Česku národní poklad, z carských potomků nemají strach
    pátek 2. prosince 2011 102
    V Praze budou k vidění korunovační klenoty, šperky či zbraně ruských carů. Unikátní výstavu za týden otevřou prezidenti Václav Klaus a Dmitrij Medveděv. Hrad o výstavě vyjednával čtyři roky.

  9. Tak Češi mohli tyto vzácností vidět velmi výjimečně a za přísných opatření a teď se to vyveze do Německa a už vidím ta opatření.
    Mimochodem napadá mě souvislost s pohádkama. Mnohdy je v nich řečeno, že zlo nemůže dovnitř, když ho nepozveš. Nemůže ti něco vzácného, co je tvoje, vzít, když mu to sám nedáš. A tady, věci posvátného, mystického významu ti zaprodanci vezmou a dají cizákům. Tím porušili ochranu danou jim už Karlem IV. A tím pádem i naší. To už není jen sviňárna, to je vlastizrada neskutečně velikosti. Zrada vlastního národa.

  10. Tato prolhaná vláda, s vybroušeným prezidentem je nejhorší vládou této země. Pohrdám jimi z celého svého srdce a o to více, že doslova už okrádají nejen občany tohoto státu, a ještě si dovolí zacházet s takovou svátostí nevyčíslitelné hodnoty. Ptám se co to jsou za lidi? Mé největší přání z celého svého srdce je, aby jednou ze svých činů se zoodpovídali a byli po zásluze velmi, velmi tvrdě potrestáni, bez nároku odpuštění. Toto si nedovolila žádná z vlád.

  11. Jen tady nadáváte a když máte zvednout zadek z gauče, něco udělat pro vlast a svobodu tak nejste schopni ani to nejmenší, jako je obejít známé a poslat petici. Vlastenci jen u piva a na netu!!!!

  12. Píše se tu jen o vlastizrádci Pávkovi, ale pokud se nepletu, tak kříž je/byl s ostatními korunovačními klenoty uložen v kapli ve Svat. chrámu, která je uzamčena na 7 zámků, takže se ptám, jak se podíleli ostatní držitelé 6 klíčů, bez nich by se nikdo s jedním klíčem do pokladnice nedostal. Není tedy těch vlastizrádců více?

  13. Jasný akt podřízenosti a lokajství. Otázka je, jestli ho vůbec vrátí. Už může dávno existovat kopie. Kolonii postačí kopie. 😏

Komentáře jsou uzavřeny.