|

Fialova vláda navrhuje dramaticky zpřísnit krizový zákon


Covidová totalita přechází do další fáze. Fialova vláda navrhuje dramatické zpřísnění krizového zákona. Pokuty za porušení zákona se podle novely, kterou vláda předkládá v prvním čtení na nejbližší schůzi sněmovny v úterý 11. ledna, zvýší pro fyzické osoby až na 50 000 Kč a pro podnikatele až na 3 000 000 Kč.     

Krizový zákon 240 se používá pouze při vyhlášení nouzového stavu, což zásadním způsobem omezí život všech občanů. Zákon, který je koncipován pro případ obrovské živelní pohromy nebo napadení státu nepřítelem je v tomto případě zneužíván pod záminkou zdravotní agendy pro drastické omezení práv a svobod občanů.

Za nouzového stavu nebo za stavu ohrožení státu, lze totiž na nezbytně nutnou dobu omezit právo na nedotknutelnost osoby a nedotknutelnost obydlí, vlastnické právo a užívací právo fyzických a právnických osob. Podle tohoto zákona, lze omezit rovněž svobodu pohybu a shromažďování také  právo provozovat podnikatelskou činnost nebo právo na stávku.

Prvním bodem, který chce Fialova vláda díky předkládané novele zpřísnit jsou tresty za nenošení roušek a respirátorů tam kde jsou podle současných restrikcí nařízeny. Pokud tedy podle tohoto návrhu nebude mít v obchodech či v MHD respirátor či roušku nebude vám hrozit tak jako za minulé vlády pokuta do 20 000 ale nově pro fyzické osoby až 50 000 Kč.

Druhý bod, který se navrhovanou novelou zásadně mění, je odpovědnost právnických osob. Minulý a předminulý rok jsme byli svědky nezákonných opatření, což potvrdil i nejvyšší správní soud, který vydal 45 rozhodnutí o tom, že vládní nařízení byla protiústavní a protizákonná. Živnostníci, kteří vydrželi tlak policie a úřadů a nechali otevřené své provozovny podle zákona, protože to potvrdil nejvyšší správní soud, už tuto možnost mít nebudou, neboť po případném schválení Fialovy novely budou čelit drakonickým trestům, neboť jim bude hrozit až 3 milionová pokuta.

Proti schvalování novely Krizového zákona bude v úterý 11. ledna od 15 hodin před poslaneckou sněmovnou na Malostranském náměstí v Praze demonstrovat Hnutí Chcípl PES spolu s dvacítkou dalších iniciativ spolků a politických stran aby přijetí této totalitní normy zabránilo.       

(Red – PA)


Podobné příspěvky

2 Komentáře

  1. To je fakt fialový hnus,co zde vy sněmovní potkani provádíte,doufám,že lidi Vám to jednou kurevsky spočítají,s pořádnýma úrokama, vy košťata!

  2. Krizové zákony a tvrdé vyžadování jejich plnění včetně porušování domovní ochrany není nic jiného než příprava na válku (s malým „v“ ). Takové zákony nepřipravuje jen ČR, takže se máme na co těšit!!

Komentáře jsou uzavřeny.