Mezi protestujícími proti covidové totalitě se na demonstraci na Václavském náměstí objevil i známý režisér Jan Svěrák


Mezi podporovateli akcí proti covidové totalitě se stále častěji objevují známá jména kulturního i veřejného života. Na poslední demonstraci v Praze na Václavském náměstí 9. ledna pořádané iniciativou Chcípl PES a podpořené dvacítkou dalších stran, spolků a inciativ se mezi demonstrujícími občany objevil i známý režisér Jan Svěrák. Jeho tvář se objevila ve fotoreportáži, kterou z Václavského náměstí přinesl server Deník.

Svěrák na ní stojí spolu s manželkou v davu mezi protestujícími s českými vlajkami. Jan svěrák patří mezi naše nejúspěšnější režiséry. Spolu s Jiřím Menzelem, Jánem Kadárem a Elmarem Klosem patří mezi jediné držitele Oscara za nejlepší cizojazyčný film uděleného snímkům české kinematografie. Jeho filmy se těší velkému diváckému úspěchu a pravidelně získávají řadu cen na filmových festivalech. Mezi nejdůležitější ceny patří tři Čeští lvi za nejlepší režii, Obecná škola byla nominována v roce 1992 na Oscara a Kolja jej v roce 1996 získal.

zdroj: Deník.cz

Kromě Svěráka podporují protestní akce za svobodu i další známé osobnosti kulturní scény. Na festivalu svobody na Letné v prosinci minulého roku vystoupil i známý písničkář a nositel vyznamenání v boji proti totalitnímu komunistickému režimu Pepa Nos. Akce proti covidové totalitě podporuje pravidelně také známá countryová zpěvačky a bývalá členka skupiny Schovanky Hana Lounová. Od počátku stojí na pódiích při demonstracích za svobodu také frontman folkové skupiny Kamelot Roman Horký, který nazpíval spolu s Ilonou Csákovou, která na protestních akcích rovněž pravidelně vystupuje úspěšnou píseň „V dlouhém zatmění“, která se stala neformální hymnou celého hnutí odporu proti covidové totalitě.

Záznam z demonstrace zde:

https://fb.watch/aA_HDd_FxD/

(Red-PA)


Podobné příspěvky