Korespondenční volba je útokem na demokracii


Boj o demokracii, svobodu a občanská práva bude v letošním roce také bojem o svobodné volby, které jsme si vybojovali v listopadu 1989. Tento týden se ve sněmovně, která se sejde v úterý 25. ledna svede první velká bitva o zastavení nástupu totality v naší zemi. Kromě novely pandemického zákona, který zásadním způsobem omezuje občanská práva a svobody a utahuje šrouby covidové diktatury, zahájila Fialova vláda Bruselské pětky (ODS, TOP09, KDU-ČSL, Piráti, STAN) také útok na svobodné volby jako základ demokratického systému.

Korespondenční volbu by měl na starosti minstr vnitra Vít Rakušan

Schválení pětikoalicí navrhované korespondenční volby, kterou vládní poslanci zařadili jako hlavní prioritu hned za novelu pandemického zákona by znamenalo zásadní narušení svobodného volebního procesu, jak jsme jej dosud znali. Novela volebního zákona, přicházející ze Senátu počítá prozatím s korespondenční možností volby občanů žijících v zahraničí. Poslanci pětikoalice se ale nijak netají tím, že jde jen o první testovací balónek, po kterém bude následovat to co je podle nich v bruselském  impériu už zcela běžné. Tedy možnost korespondenční volby i pro občany doma a v konečné fázi uzákonění možnosti elektronické volby pro všechny voliče doma i v zahraničí. 

To by znamenalo fakticky zrušení svobodných voleb, jak jsme je dosud znali a nástup digitální tyranie pod taktovkou Pirátů, kteří mají celý proces prostřednictvím místopředsedy vlády pro digitalizaci Ivana Bartoše pod palcem. Jen velký naivka by si mohl myslet, že volební výsledky budou v takovém případě odpovídat skutečné vůli občanů. I kdyby se ale korespondenční volba týkala jen občanů žijících v zahraničí, jak vyplývá z předloženého návrhu schváleného Senátem, který bude sněmovna projednávat v úterý v prvním čtení, zasáhla by tato norma zásadním způsobem už do prezidentské volby v únoru příštího roku.

O preferencích při počítání hlasů není pochyb

Pětikoalice a její zahraniční protektoři velmi dobře ví, že většina občanů s vládou Bruselské pětky nesouhlasí a nikdy by ji nevolila. Většinu 108 hlasů mají díky shodě náhod a roztříštěnosti volební  scény ve které propadlo více jak milion hlasů. Je velmi pravděpodobné, že v prezidentské volbě, která se konná za rok, by kandidát pětikoalice utržil při současné volební matematice porážku, zvláště připočteme-li k tomu stále klesající oblibu Fialovy vlády, která nejenže nepřinesla slibovanou změnu, ale v mnoha ohledech situaci lidí drcených covidovým terorem ještě zhoršila, jak o tom svědčí navrhovaný pandemický zákon a další opatření.

Není proto divu, že nadnárodní neziskovky, které Fialovu vládu fakticky řídí a úkolují, přišly s pojistkou ve formě korespondenční volby, která zajišťuje v případě prezidentské volby vítězství   Fialova kandidáta. Zvláště ve chvíli, kdy všechny nástroje na sčítání hlasů drží v rukou vnitro vedené předsedou STAN Vítem Rakušanem. Hlasování o korespondenční volbě v úterý 25. ledna proto bude testem, zdali se podaří udržet alespoň poslední zbytky demokracie v naší zemi.

Vládní sestava STAN s ministryní obrany Janou Černochovou

I když má pětikoalice ve sněmovně pohodlnou většinu 108 hlasů a může si prohlasovat prakticky cokoli chce, přesto jak jsme viděli minulý týden díky obstrukcím poslanců SPD, kterým se podařilo hlasování o korespondenční volbě prozatím zablokovat, má opozice pokud bude dostatečně odhodlaná bojovat až do konce, nástroje k tomu aby hlasování oddálila o několik týdnů možná i měsíců.

Do té doby je třeba mobilizovat občany k obraně svobody a demokracie, neboť korespondenční volba je jedovatým jablkem, které může demokracii otrávit stejně jako totalitní pandemický zákon. Hnutí na obranu práv a svobod, reprezentované zhruba dvacítkou stran, spolků a iniciativ vystupujících společně už od mohutné demonstrace na Staroměstském náměstí minulý rok 17. listopadu proti covidové totalitě, proto pořádá v úterý 25. ledna od 14 hodin v Praze na Malostranském náměstí pod okny sněmovny demonstraci proti pandemickému zákonu i korespondenční volbě.   

          


Podobné příspěvky