|

Festival porozumění a stavění mostů mezi lidmi dobré vůle. Sobota 5. února na Václavském náměstí


Festival radosti, porozumění a stavění mostů mezi lidmi dobré vůle. Tak popsali 2. února na netradiční tiskové konferenci pořádané v Praze na Novotného lávce, chystané sobotní shromáždění, které začíná v Praze na Václavském náměstí 5. února od 14 hodin s názvem Jdeme společně, které pořádá studentská iniciativa Změna Matrixu a s organizací pomáhá její podporovatel Jiří Havel a bývalý krizový manažer a koordinátor oslav 100 let od založení ČSR Robin Čumpelík.

Festival porozumění

„Nemusíme čekat na nové Nagáno. Přijeďte se stání vlajkou udělat nové Nagáno,“ prohlásil otec tří dětí, Čumpelík. Podle něho je třeba spolu začít hovořit a pokusit se znovu nalézt vzájemné porozumění. Pokusit se otevřít veřejnou diskusi a vyzvat všechny k dialogu. „Myslím, že všechno už bylo řečeno ať už v oficiálních médiích nebo na náměstích. Spíše mám pocit že slova už nemají takový význam, jaký dříve měla. Chtěli bychom přispívat k tomu, aby se čas malinko zastavil. Abychom se pokusili hledat společnou řeč,“ uvedl.

Podporovatel studentského hnutí Změna Matrixu Jiří Havel uvedl, že jedním z cílů shromáždění je znovu spojit rozdělenou společnost. „Po těch dvou letech, kdy jsme byli všichni rozdělováni, se tak konečně setkáme společně. Sejdeme se a společně si poslechneme hudbu. Zatančíme si a dozvíme se zajímavé informace zpracované kreativním způsobem. Je důležité, aby se lidé spojili, aby se opět stali vzájemnými, aby zase začali žít tak, jak potřebujeme, žít jako lidské bytosti, které potřebují cítit jeden druhého a nebýt odděleni. Uslyšíte známou hudbu, uvidíte krásy naší země zpracované do audiovizuální podoby a dokonce si něco řekneme o tom, jaká máme práva a jak je důležité, abychom si je zachovali,“ zakončil Jiří Havel.     

Uprostřed kruhu na netradiční tiskovce Robin Čumpelík

Čumpelík také představil Výzvu za naše děti, která je apelem na společnost a zejména na vládní představitele aby respektovali práva dětí na zdravý a svobodný rozvoj. „Ve světle nově objevujících se skutečností a podezření ohledně kvality klinických studií. Apelujeme na současnou politickou reprezentaci, aby byla veřejnost pravdivě a otevřeně informována. Žádáme, aby současná vládní nařízení nezaváděla rozdílné podmínky pro děti a mladistvé. Účast na lyžařských kurzech, přístup do kroužků, a nevytvářela tlak na jejich vakcinaci. Ale naopak aby vláda dbala na to, aby očkování dětí a mladistvých bylo zcela na dobrovolné bázi a odpovědnosti jich a jejich zástupců a aby ti k tomuto rozhodnutí měli dostatek relevantních a nemanipulovatelných informací,“ uvádí se mimo jiné ve výzvě. 

Kromě hlavních organizátorů se na projektu Jdeme společně podílí i mnoho občanů z různých profesních a věkových skupin. Někteří z nich byli účastni i na tiskové konferenci, která se konala  netradičně v kruhu ve stoje. Dětská lékařka Anna Urbanová upozornila na skutečnost, že očkování na covid 19 je ztráta naší svobody. „Očkování dětí na covid je zločin,“ uvedla Urbanová.

Praktická lékařka pro děti a dorost Karen Pumrová kritizovala nucení dětí k nošení roušek a vazvala k účasti na sobotním shromáždění. „Přijďte na Václavák a přestaňte se bát. Přijďte a uděláme si to, co nám tu nesmyslně už dva roky zakazují.“

Internista a praktický lékař Petr Kuchař vyzval své kolegy, aby říkali lidem pravdu. „Znepokojuje mě, že jsou mezi námi lékaři, kteří tvrdí, že očkování experimentálními vakcínami je bezpečné.“

Farmaceutka Pynelopi Cimprichová, která se věnuje nežádoucím účinkům léčiv, varovala rovněž před rizikem vakcín pro děti a vyzvala všechny lidi dobré vůle, ať přijdou v sobotu na Václavské náměstí.

Vedoucí zdravotní sestra na ARO Petra Rédová vyzvala přítomné, že je načase zavřít velkou covidovou knihu a v sobotu na Václavském náměstí rozjet něco co bude novou knihou a novým listem. Ke skončení žabomyších válek vyzvala zdravotní sestra Eva Peterková. K účasti na sobotním festivalu radosti vyzvala všechny občany i její kolegyně Adriana Čipižáková. „Pojďme se pobavit, a oslavit život.“

Anet Hlinčíková ze studentské iniciativy Změna Matrixu

Anet Hlinčíková ze studentské iniciativy Změna Matrixu vyzvala mladé i ty dříve narozené, aby se přišli v sobotu pobavit. „Pojďte se s námi bavit na Václavák. Pojďte znovu být mladí a nemyslet na to špatné, kterého je kolem nás opravdu hodně. Vezměte si sebou svíčky na pochod, protože tam kde je světlo, tma nezvítězí.“ Iniciativa Změna Matrixu vyzvala podporovatele k přispění na organizaci akce. Lidé je mohou posílat na transparentní účet 12122128/2010 a studenti děkují za podporu! Do poznámky stačí napsat JDEME SPOLEČNĚ.

Kormě nich, podpořili sobotní akci na tiskové konferenci i zdravotník pracující jako vojenský záchranář, který se věnuje výuce přežití Daniel Ďuriš, policista Marek Kopecký, hasič David Sahal, muzikantka a divadelnice Jana Šteflíčková, Martina Novotná za iniciativu vraťme děti do školy bez podmínek, učitelky Jana Tlapová, Jana Drbalová, Eva Danielová a Eva Suchánková z organizace, která se zabývá už mnoho let dobrovolností očkování.

(Red – PA)


Podobné příspěvky

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.