|

Martin Koller – Otázky a odpovědi diváků


Náš pravidelný host vojenský analytik Martin Koller odpovídá na dotazy diváků pořadu Paralelně. Jak vnímá současné geopolitické pohyby, bojeschopnost naší armády a připravenost Evropy na možný konflikt? Středobodem zájmu diváků jsou zejména otázky kolem možného vyslání našich vojáků do cizích zemí a pobytu armád NATO na našem území. Alarmující jsou podle něj i současné snahy o změnu ústavy. Čeká nás bída a válka? Jak vidí právě připravovanou demonstraci „proti bídě“?

Zde je několik otázek diváků:

1. Mít nebo nemít vlastní armádu?

2. Považuje Rusko za hrozbu, nebo to je jen mediální bublina, kterou vyrobil Západ, protože se bytostně snaží dostat se k ruským zdrojům?

3. Organizují nákup zbraní zájmové skupiny na MO bez zjevné koncepce? Jsou všechny nákupy brutálně předražené pravě díky „provizi“ zájmových skupin?

4. Je možné potvrdit, že složení ukrajinské armády, tedy zbraně a zbraňové systémy je totálně chaotické, není schopná součinnost a na bojišti by vypuká děsivý zmatek, takže ve finále často střílí i sami na sebe? 

5. Co říká na zkušenost pana Šafaříka z jeho šestinedělního působení poblíž fronty, viz video: https://www.youtube.com/watch?v=OVGfJyPCKQo

6. Jaké nám hrozí nám nebezpečí, kdyby se rusko rozhodlo taktickými jadernými zbraněmi přerušit dodávky zbraní na ukrajinu v oblasti hranic s Polskem, jak nedávno zmínil moderátor ruské televize Vladimír Solovjov, který je hlavním televizním propagandistou Kremlu?

7. Posvětí nový prezident Petr Pavel změnu ústavy?

8. Použije NATO článek 5?

9. Má demonstrace „proti bídě“ smysl?


Podobné příspěvky