|

Dá se už teď provádět platby „ve zlatě“? Jak se už teď odpojit od měnového systému vysvětlí odborník na investice Robert Vlášek.


Je jisté, že následující roky budou obdobím velkých změn současného finančního systému. Kdy přesně začnou světové měny a na ně vázaná naše koruna významně ztrácet svojí hodnotu sice nelze úplně přesně odhadnout, ale jisté je že se tak stane velice brzy.

Prezident Keni William Ruto nedávno na tiskové konferenci prohlásil „Dávám vám bezplatnou radu, že ti z vás, kteří hromadí dolary, se brzy mohou dostat do ztráty. Raději udělejte, co musíte, protože tento trh bude za pár týdnů jiný.“

Výkyvy zahraničních měn jsou významným faktorem v nákladech na pořízení ropných produktů, jejichž je Keňa čistým dovozcem a proto se rozhodla přestat používat dolar jako rezervní měnu.

Saúdskoarabské království vyjádřilo přání připojit se k rodině Brazílie, Ruska, Indie, Číny a Jihoafrické republiky (BRICS) a mluvčí tohoto uskupení informoval, že není den, kdy by neřešili přihlášku dalšího státu do tohoto společenství. Čína se mohutně zbavuje svých dolarových rezerv a amerických dluhopisů. Zdá se, že se blíží okamžik, který si většina ekonomů a finančních expertů ještě donedávna nedokázala představit – pozice dolaru jako světové měny končí. O tom jak rychlý sešup tato světová rezervní měna zažije rozhodnou následující měsíce.

Pád dolaru bude mít významný vliv na ostatní měny, naší koruny nevyjímaje. Jak se tedy připravit na možné ztráty? Je možné už teď „platit zlatem“? Na tyto otázky odpověděl obchodní ředitel společnosti Firegold, která je součástí holdingu IBIS Robert Vlášek.


Podobné příspěvky

Jeden komentář

  1. Zdravím. Mám zájem o zlaté spoření. Můžu poprosit o bližší informace. Děkuji. 605897608.

Komentáře jsou uzavřeny.