Policie brutálně zbila demonstranty proti covidismu v Paříži. Mnoho zraněných, někteří těžce


Víkendové protesty proti covidismu a s ním spojené demonstrace a Konvoje svobody, které se rozlily z Kanady do evropských velkoměst, byly tvrdě potlačeny. Zejména v Paříži kam o víkendu dorazil konvoj tisíců automobilů, aby podpořil protesty desetitisíců Francouzů zakročila policie s maximální brutalitou, kterou známe od nás z předlistopadových dob. Obušky, psy, obrněné transportéry a slzný plyn byly použity proti poklidné demonstraci ve středu hlavního města.

Sobota 12. února 2022 vejde do dějin odboje proti covidismu jako „Pařížský sedmnáctý listopad.“ Protestující popisují řádění policie jako orgie násilí, které proti poklidným demonstrantům prezident Macron a jeho globalistická klika použili. Už od sobotních ranních hodin, kdy se do Paříže sjížděly z celé země Konvoje svobody, se policie rozhodla použít proti řidičům násilí a každé auto s francouzskou vlajkou bylo zastaveno a za použití střelných zbraní, bylo proti řidičům použito násilí aby je to odradilo od cesty do centra města.

Stejně tak se policisté chovali i k řidičům v metropoli samotné. Při demonstraci desetitisíců Francouzů použila policie a nasazené speciální jednotky dosud nejbrutálnější metody, které svědčily o tom, že policisté dostali rozkazy způsobit demonstrantům co nejvíce zranění. Bilance Pařížského masakru je podle lidskoprávních aktivistů otřesná. Stovky lidí byly zraněny, z nichž někteří těžce.

Policisté zaútočili slzným plynem na hosty restaurace v centru Paříže

Podle některých zpráv bylo policejní násilí v Pařížských ulicích zejména v sobotních nočních hodinách tak intenzivní, že sanitky nestačily odvážet těžce raněné, kterým byla poskytována pomoc přímo na ulici.

Francouzští míroví aktivisté informují nejméně o třech demonstrantech (včetně fotografa agentury AP), kteří byli zbiti do bezvědomí a odvezeni sanitkou. Podle očitých svědků byl fotograf AP zasažen do hlavy slzným granátem. Stav zraněných není jasný, ale nejméně jeden demonstrant, údajně podle těchto svědectví, svým zraněním podlehl.

Policisté odnášejí bezvládné tělo jednoho z demonstrantů

Na ulicích Paříže se odehrávaly, hororové scény jako například když policie vyvlekla jednoho z demonstrantů z davu a demonstrativně ho zkopala do bezvědomí. Dalšího demonstranta zase policie zbila tak že mu zlomila nohu. Policisté posilnění speciální jednotkou Evropské unie postupovali proti všem obyvatelům Paříže jako smyslů zbavení. Slzný plyn byl dokonce použit i v restauracích, kde seděly rodiny s dětmi.

Použiti byli i soukromí násilníci, kteří napadali demonstranty ze zálohy v odlehlých ulicích a způsobovali jim zranění. Nechyběly ani nadnárodní unijní jednotky Eurogendfor, které se do potlačování protestů rovněž zapojily.

zdroj.

(Red – PA)


Podobné příspěvky