|

České lesy obětí Agendy 2030 pod taktovkou vládních škůdců a nadnárodních korporací.


Evropskou unií připravovaná agenda Wilderness, tedy koncept divočiny, nám nepřináší žádný prospěch, naopak likviduje naší přírodu. Naše vláda ji úspěšně aplikuje v praxi. Takzvaná bez zásahová území jsou zamořena kůrovcem a lesy umírají. Nejvíce je zasažena například Šumava. Lesní požáry vloni zlikvidovaly také velké plochy lesních porostů v Hřensku. Škody, včetně těch na biodiverzitě, se odhadují na desítky miliard korun a dnes tam hoří znovu.

Kdo z toho má užitek? Nadnárodní korporace, které skupují dřevo za minimální ceny, a to které obratem prodávají s neuvěřitelnými zisky. Naše lesy jsou rabovány. Lze to zastavit, když to vláda a kontrolní systém nejspíše záměrně přehlíží? Máme vládu škůdců horších než samotný kůrovec. Poslechněte si jak na tom jsme a kam směřujeme.

Hosty dnešního dílu Paralelních rozhovorů jsou Martin Klewar, lesní inženýr, člen předseda Hnutí život a Člen české akademie zemědělských věd a místopředseda hnutí Život Jaroslav Novák.

Red- PA


Podobné příspěvky

2 Komentáře

  1. S odborniky souhlas, v cem nesouhlasim je Grindyl. Ten je spatny.

    Jsem Husakovo dite. Pamatuju lesy ponicene kyselym destem zadnym kurovcem, pamatuju lapace hmyzu na bazi feromonu v kazdem lese.

    Poslechl jsem si rozhovor pana Xavera s panem Milosem Jakesem. Tomu to palilo iv jehovysokem veku. Take projev z Cerveneho Hradku ma hlavu a patu krom par prereknuti ma hlavu a patu. Ten manik vedel o cem mluvi. Narozdil od dnesnich panaku, mel zodpovednost hospodare.

    Jako pionyr v oddile mladych ochrancu prirody jsem i ja prilozil ruku k dilu na brigadach, pri sazeni malych smrcku. Dnes tohle neni. Mladez neni k nicemu vedena. Protoze co kdyby se tem malym nesikum neco stalo? Kdo by za ne zodpovidal? Co by z toho meli, kdyz by museli makat zadarmo. Oddil samozrejme v mych casech dostal neco na cinnost, nebo moznost pistavit si z odpadniho dreva podsady ke stanum. To dnes taky nejde, protoze i tento odpad se dneska zpracovava.

    Dnes chodim do lesa s baglem a samovarem kellykettle.cz, kterym si varim v mistech tolerovanych ohnist. Bohuzel brouk u nas sezral vsechny smrky, takze spolu s proviantem a dostatkem vody nosim i zasobu asi 30ti borovych sisek, ktere sbiram na parkovistich mezi panelaky a nosim tak drivi do lesa. Jmeno samovaru uvadim schvalne, aby si i nejvetsi zabednenci uvedomili, ze jde o uzavreny ohen. Jiste, nekdo muze namitnout ze podstava je rozpalena, jo to je pravda ale soucasti konvice je i prislusenstvi, diky kteremu je cely komplet dostatecne nad zemi a stabilni, ze nikdo ani nepozna, ze jsem si tam uvaril litr caje. Posledne jsem si takto varil v miste loveckeho srubu, u ktereho bylo tolerovane ohniste a kde jsem ocekaval fotopast.

    Tak si rikam, jaci to komunisti byli vypatlanci, ze neuznavali lesni pozary.

    Jeste jedna vec ke grindylu. Nebezpeci novodobych ochrancu tkvi v tom, ze si tady tihle smejdi budou chranit vzrostle stromy tak, ze ty casem umrou, spadnou, ale nikdo uz nove nezasadi, protoze ochranci zlkviduji treba napr papirensky prumysl, ktery aby mohl fungovat, tak vi, ze se musi sazet nove stromy a ze to nejaky cas trva. Tihle ochranci nove stromy sazet nepujdou.

    A co teprve ten projekt eu o tom, ze by lesy v unii by mela spravovat unie. Polaci se proti tomu jiz postavili. Take to znamena, ze domorodci budou mit vstup do lesa zakazany.

    O zakaz vstupu do lesa a zakazu sberu lesnich plodu pod pokutou 20 tisic Kc uz usilovala ODS uz nevim presne kdy to bylo, ale je to dohledatelne na netu v jednom z videi pana Miroslava Sladka. A uz tehdy byla ODS mimo misu.tehdy se s tim dost ztrapnili

    Grindyl je potreba zrusit. To, ze odbornik nalevo (z meho pohledu) rika, ze vse neni spatne, tak to je asi stejne tvrzeni o koranu, ve kterem si nektere veci zamerne protireci. Ovsem znali veci vedi, ze v platnosti je novejsi zapis. Obe veci zamerne matou neznale a ti pak ziskavaji mylne informace a casto dochazi k tomu, ze jeden mluvi o koze a druhej o voze a ze to prece neni vsechno spatne.

    Ps grindyl nejsou jen lesy, grindyl jsou vsechny aspekty zivota, grindyl je nabozenstvi. Ne dekuji, ja verim v Krista, takze ikdyz jsem cetl grindyl a cetl jsem i koran a dokonce v nich videl ty rozpory a take to, ze neco maji dobre. Tak i presto je musim odmitnout. Ja uz svou viru mam. A take mam dalsi argument pro pana odbornika nalevo. Kdyz Buh tvoril svet, tak tam nikde neni, ze predtim neco znicil.

    Dale, Velikonocni ostrovy byly zalesnene, pak tam prijeli lidi, ze kteryc se stali domorodci. Ti si to tam odlesnili, no a casem se vyhubili, valkami o zdroje a kanibalismem. Kdyz je nekde kanibalismus, tak je tam pred tim hladomor.A k tomu to speje i u nas.

    Grindyl je jen takove nabozentvi/ideologie pro neprilis bystre, ale prevzdelane lidi s vysokoskolskymi tituly s Gretou jako prorokem, ktera kaze slaboduchym, ale uspech to ma. Islam je jen takovenabozenstvi/ideologie pro neprilis vzdelane lidi (prvni verici byli analfabeti), ale uspech to ma.

    Vse souvisi se vsim a nahody neexistuji. Podobnost ciste nahodna Tot vse.

  2. Dobrý den,

    někdy mám pocit, že zapomínáme na to, že jsme součástí přírody. I člověk je součástí koloběhu života. My pěstujeme les. Mravenci chovají mšice. Zkrátka ovlivňovat prostředí svojí činností je přirozené. Bez péče člověka by z krajiny spousta druhů zmizela. Pokud dochází k destrukci systému, pak jsou bezzásahová území blbost.

Komentáře jsou uzavřeny.