|

Jak se prakticky chránit při jaderném útoku? Stát zapomněl na děti! První díl série o připravenosti s Martinem Kollerem.


Naše vláda se stala předním válečným štváčem. Novinové titulky sdělují, že se máme připravit na válku, ale nikdo neřeší ochranu civilistů v případě různých druhů nebezpečí a před možnými budoucími útoky, včetně toho nejhoršího jaderného. Starší ročníky si dobře pamatují na pravidelná branná cvičení, kdy se mohly děti naučit pracovat s maskou a ochrannými prostředky.

Ale jak je tomu dnes? Branná připravenost neexistuje ani na školách ani pro dospělé. Nikdo nemapuje kryty civilní ochrany ani jejich stav. Všichni dělají, jako by se nic nedělo. Dokonce ani masky pro děti se nedají nikde sehnat až na ty vyrobené před půl stoletím. Je to záměr nebo hloupost a diletantství?

Jak se tedy chránit? Jak se může obyčejný občan připravit? Žádné řešení není všespásné, ale určité kroky udělat můžeme. Martin Koller v prvním díle série rozhovorů o připravenosti rozebírá plynové masky, které chrání jak před chemickými látkami, tak před jaderným spadem. Kdo je připraven, není zaskočen!

Red-PA


Podobné příspěvky

2 Komentáře

  1. Pane Havle, prosim, pridejte toto velmi poucne video do sekce Pripravenost.

    Ps. Guzu uz mam a je super. Mam pres armyshop. Novou prakricky nsezenete hned. Pres formular vyrobce to nejde. Musite jednat s manikem na emajlu, kterej vam rekne, ze si pockate. Nova stoji 5 tacu.

    Mel jsem na cumaku OM90, da se pres to pit i mluvit lahev si musite prikoupit, baleni guzu obsahuje obal, masku, nouzovy atombordel,uzaver polni lahve. Dychani pres filtr neomezuje. Dodava se ve trech velikostech a urcujici je rozmer pres licni kosti.

    Dekuji Vam i panu Kollerovi, ze za nas testujete svobodu slova. Toto video je velky prinos. Ps, take zastavam nazor, ze politiky nepotrebujeme. Na co je mi zamestnanec, kterej nemaka,a porad si jen zveda plat a okrada me. A domlouva se s cizaky, jak me zotrocit. A jeste mi lze o vyssim dobru.

Komentáře jsou uzavřeny.