| |

Korunní kříž je buď kopie, nebo je to neskutečně nezodpovědné! Tristní ochrana vystavovaných artefaktů. Kdo platil realizaci výstavy?


Po návštěvě výstavy v Drážďanech v minulém týdnu jsem doslova jak opařený. Korunovační kříž, také zvaný ostatkový Kříž Karla IV nebo zemský, patří k nejvýznamnějším památkám našeho státu. Karel IV jej nechal zhotovit roku 1357 pro uchování vzácných relikvií, které se mu podařilo získat z více míst Evropy. Proto tento Kříž považoval za nejcennější klenot svého království. Jak je tedy možné, že je tento artefakt nevyčíslitelné hodnoty tak špatně zabezpečen? Je to opravdu originál? Nebo někdo chce, aby byl zcizen?

Zajímavý je i výpis sponzorů na letáku. Peníze na realizaci poskytli miliardáři Karel Janeček, Karel Komárek a Jan Barta. Uvědomují si vůbec co podpořili? Toto je přímý duchovní úder na srdeční komoru české země.

Doražte podpořit aktivitu „Hlasité mlčení“ – 5.5.2024. v 11:00 před Kapitulu na Pražském hradě

Počet petičních hlasů za vrácení se každým dnem rozšiřuje. Lidem to není lhostejné.

Stáhnout, podepsat a poslat petici můžete zde:

Petice ve formátu WORD zde:

Petice ve formátu JPG zde:

Petice ve formátu PDF zde:


Podobné příspěvky

5 Komentářů

  1. K VÉCI BY BYLO,KDYBY TADY BYL NADPIS ČlLANKU

    Ve volbách vybíraji voliči VYROBCE,jehož vadné zákony už nejde REKLAMOVAT.

    Zda se mi,že deklarovaný cíl webu
    PARALELNE informovat voliče o tom co se v novinách nepíše nikdy NESTAČILO beztoho,že by na konci každého článku byl návrh na řešení,kdo ten Maras má řešit.
    Máme snad zjišťovat, kdo to všechno platí?No přeci MY voliči a tak se laskavě budeme muset podřídit heslu pana Babiše.

    ČESKO PRO TEBE VŠECKO ??A žadne STACILO no ni??

  2. KORUNNI KŘIZ SEM NEBO TAM,STEJNÉ SI HO CIRKEV DA UKRADNOUT.A ZBUDE KOPIE.

    Co by nás tu mohlo zajímat více je ,že prý válečný generál Surovikin se prý stěží vrátí a přestane honit tuláky v Africe pískem.No ní?

  3. Na wikipedii dokonce píší, že Svatovítský poklad patří církvi. Takovou nehoráznost tam mohla dát jen církev. Poklad patří národu a katedrálu sv.Víta spravuje společně stát a církev. Touhle metodou prokazovala církev i nároky, které prošly, jako církevní restituce, kde majetky, které spravovala, prohlásila za svůj majetek , i když to byly majetka, které jí byly dávno předtím odebrány , za Josefa II.
    Necháváme se okrádat, jako nesvéprávný národ a jako nesvéprávnýá národ se chováme, když necháváme správu státu v rukou nezodpovědných zlodějů. ať již světských, tak církevních.

  4. CO BY BYLA DALŠI PARALELNI INFORMACE POTÉ CO CIRKEV VIDI VITEZSTVI SATANISTU Z KDU

    a honem se snaží přemístit nejen KRIŽ ,ale i prý 130 dalších položek o kterých prý nikdo nesmí vědět,neboz\t prý hrozí vyhubení českych domorodcú,vzor vidíme v oblasti Gazy ,kdy soud v Haagu se snad chystá vydat zatykač na Netanjahua s USA hrozí,že udělají totéž co strejda Putin tj
    VYDAJI ZATyKACE Na SODCE z HAGU či co,no a rusky medvěd bude pukat smíchem že mocné USA nemají ani sílu zachránit pana Netnjaha ,no další ostuda je tu.
    No ni?

  5. Ano,kKdyž se v Brně vystavovaly kopie britského královského pokladu, stěny skříní měly min. 1 cm nerozbitného skla neprodyšně uzavřené. Spíše to vypadá, že český poklad považují za druhořadý a klidně to může být originál. Copak to prezidentská kancelář neví, co je v Drážďanech vystaveno?

Komentáře jsou uzavřeny.