|

Odpor profesních skupin nucených k očkování sílí. Zástupci lékařů, zdravotních sester, pracovníků v sociálních službách, policistů, hasičů, vojáků i studentů vyzývají své kolegy k odvaze


Stále větší část profesních skupin se staví na odpor proti povinnému očkování.  Zástupci některých z nich vyjádřili na páteční tiskové konferenci své odhodlání nepodvolit se státnímu nátlaku a vyzvali své kolegy, aby se proti očkovací mašinérii, která je nezákonně šikanuje a nutí k očkování po hrozbou  vyhazovu ze zaměstnání, společně postavili.

V hlavním stanu hnutí Chcípl PES v Praze v restauraci na Na Šeberáku vystoupili se svým provoláním zástupci pěti profesních skupin, které v uplynulých dnech vydaly deklarace proti povinnému očkování. Za Deklaraci lékařů vystoupil jeden z jejich iniciátorů Václav Hrabák a lékařka Dana Vorlíčková. Za Deklaraci zdravotních sester vystoupili Hana Čipižáková a Petra Rédová, za deklaraci studentů Anet Hlinčíková, za pracovníky v sociálních službách Jana Bártíková a Josef Gábor, za deklaraci IZS a za policii kapitán Tomáš Ježek, ze městskou policii zástupce ředitele z Milovic Jaroslav Kužel a za vojáky z povolání poručice Martina Koďousková. Za neočkované příslušníky hasičského sboru vystoupila Jana Šolcová a za deklaraci právníků Jindřich Rajchl.

Příslušník státní policie kapitán Tomáš Ježek, který pracuje na oddělní kybernetické kriminality  poděkoval všem za odvahu a vzájemnou podporu. Na začátku svého vystoupení citoval ministra zdravotnictví Válka, který prohlásil, že testovaný chrání své okolí a očkovaný se chrání před smrtí. „Chtěl bych říci za všechny z celého záchranného integrovaného systému, že my o vaši ochranu nestojíme. Pokud tvrdíte, že vakcína nás má chránit proti smrti tak odpovídám, že jsme čelili smrti mnohokrát a bylo to nebezpečí, které bylo jasně viditelné. Pokud platí, že vakcína mě má ochránit před smrtí, tak vězte, že se smrti neobávám.“

„Za situace pokud nás má vakcína chránit proti smrti a testování proti dalšímu šíření nemoci, vidím jako nemístné, aby se v naší zemi zavádělo povinné očkování.  Apeluji na to, aby byla zrušena nesmyslná vyhláška o povinném očkování.“ Ježek upozornil také na to, že minulá vláda jednala jak vyplývá z rozhodnutí nejvyššího soudu mnohokrát nezákonně a současná vláda v tom pokračuje. „Nezlobte se na mě, ale toto jsou mafiánské praktiky, o které tady nestojíme.“

Upozornil na to, že nezastupuje pouze neočkované policisty, ale že za iniciativou stojí jak očkovaní tak neočkovaní kolegové. „Jsem rád, že mohu konstatovat, že policisté jsou jednou z nejsoudržnějších profesních skupin. Pokud se vládě podařilo rozdělit tuto společnost, u policie se jim to nepodařilo. Ve svém okolí jsem se nesetkal s tím, že by někdo dělal rozdíl mezi očkovanými a neočkovanými,“ uvedl Ježek.

Pokud by podle něho vedení policie, tlačilo na policisty, kteří nejsou očkování a začalo je propouštět tak se budou bránit všemi právními prostředky. K dnešnímu dni má deklarace IZS podle něho 23 000 podpisů z toho je přibližně 5 600 podpisů od policistů.  

Závěrem vyzval své kolegy v policii, aby se nebáli a nenechali se zastrašit. „Nenechte se zaprodat za nějaké pomyslné výhody. Nejste v tom sami.“ Za deklaraci IZS se podle něho vytváří organizační struktura s krajskými koordinátory na obranu práv policistů a dalších příslušníků IZS. „Za všechny koordinátory bych chtěl říci, že neustoupíme,“ uvedl za potlesku přítomných zástupce policistů.

Právník Jindřich Rajchl zdůraznil, že na základě neuposlechnutí vyhlášky o povinném očkování, není dán platný důvod pro ukončení služebního poměru. „Apeluji na vládu, aby tuto vyhlášku zrušila. Vaše vakcinační loby prohrála, jen si to ještě neuvědomujete. Máte šach a brzy dostanete i mat,“ zakončil své vystoupení zástupce deklarace právníků 

Adriana  Čipižáková všeobecná zdravotní setra z Thomayerovi nemocnice v Praze popsala metody kterými se žongluje s čísly covidových pacientů, aby si lékaři a zdravotnický personál přilepšili. „Je to celkem jednoduché. Jakýkoliv pacient přišel k nám na akutní ambulanci a jenom trošku zakašlal, tak se sepsala diagnóza suspektního Covidu. Proč?  Protože za to byly super prachy. Když jsme se rozdělili na akutní ambulanci čistou a covidovou tak na tu covidovou nechtěl chodit nikdo. Chodila jsem tam dobrovolně a neměla jsem s tím problém. Ve chvíli kdy mí kolegové zjistili, že je za to příplatek 300 až 500 Kč na hodinu, tak se o to místo rvali. Všichni chtěli mít pozitivní pacienty. Byla bych ráda, abyste nám to odpustili. Bylo to „držhubné“ a my jsme byli rádi, že jsme konečně byli zaplaceny tak jak bychom měli být zaplaceny normálně“ podělila si o svou zkušenost zdravotní sestra.    

Tisková konference oborových deklarací, 7.1.2022

(Red – PA)


Podobné příspěvky

5 Komentářů

  1. Je potreba tyto lidi podporit aby se covidovy totalitni rezim zbroutil

  2. Velice velice děkuji za přehledný perfektně zpracovaný web.
    Co se týče nových informací ohledně odporu proti všemu odpornému, co se u nás (a nejen u nás) děje, tak nejdříve sleduji otevremecesko.cz a protože nemám FB, tak potom přejdu na váš web, kde si v klidu vše podstatné přečtu a zhlédnu.
    Věřím, že vy studenti ve spojení s ostatními hnutími a iniciativami máte obrovský potenciál něco opravdu změnit.
    Jste svěžím a silným větrem do plachet na záchranu demokracie, lidské důstojnosti a svobody!

Komentáře jsou uzavřeny.