Fialova vláda chce zničit demokracii a omezit rozpravu na 5 minut aby prosadila pandemický zákon


V úterý 1. února se bude ve sněmovně projednávat na mimořádné schůzi tzv. pandemický zákon, který prosazuje koaliční vláda Petra Fialy. Bude to velmi těžký boj!

Problém je, že vláda navrhuje tento zákon v tzv. legislativní nouzi. Je to paragraf 99 o jednacím řádu sněmovny a podle tohoto paragrafu můžou omezit dobu řečnění poslanců na 2 x 5 minut. A to 5 minut v obecné rozpravě a poté co skončí obecná rozprava tak 5 minut v podrobné rozpravě.

Předseda SPD vyzval občany k obraně svobody a demokracie

Nás v SPD je 20 poslanců, to znamená že jediné dva, které nemohou omezit a mají přednostní právo jsme já a Radim Fiala. Jednací den ale nekončí druhý den v 8 h ráno, jak si mnozí lidé mylně myslí. Jednací den sice končí v 8.59 h ráno, ale když se jedná o zákon projednávaný ve stavu legislativní nouze tak od 9 hodin projednávání pokračuje dále.  Což znamená, že od zítřka jsou jednací dny prakticky nekonečné. Nekonečné, dokud nedojde na hlasování a Fialova vláda neprosadí tuto totalitní normu. Když se vládní poslanci rozhodnou, že to prosadí, za každou cenu bude se jednat, nejen celé úterý, ale také celou středu, celý čtvrtek a pokud se to nepodaří schválit tak i celý pátek.

Situace je taková, že klub SPD si může vzít 2 hodiny pauzu. V klubu SPD je nás 20. To znamená, že 18 z nás bude moci mluvit celkem 10 minut. Pět minut v obecné rozpravě a 5 minut v podrobné, ale tam se smí mluvit jen k pozměňovacím návrhům. I kdyby to bylo dohromady tak jsou to celkem 3 hodiny mluvení 18 x 10 minut to je 180 minut a pak jsem tady já s Radimem Fialou + 2 hodiny pauza.

Takže proti nám, stojí přesila 180 poslanců, neboť podle mých informací hnutí ANO nechce pandemický zákon blokovat. Takže jich vystoupí jen několik a pak už to nechají proběhnout.         

Znamená to, že i kdybychom s Radimem Fialou nespali 2 dny, 3 dny nebo 5 dní, tak si nakonec vládní koalice ten zákon přijme i kdybychom se tady úplně sesypali a zkolabovali.

Mám určité řešení a to je masivní podpora občanů. Potřebujeme maximální podporu veřejnosti. My budeme bojovat! Dokážu si představit, že budu mluvit 8 nebo 10 hodin v kuse. Budeme s Radimem Fialou mluvit tak dlouho, dokud to zdravotně zvládneme. Mluvil jsem i s Radimem Fialou a budeme bojovat, ale proti té přesile to bude velmi těžké. Budeme mluvit třeba celý den nebo dva dny. Budeme bojovat, dokud to půjde! Budeme mluvit tak dlouho, dokud nám to fyzické síly dovolí.

Potřebujeme maximální podporu občanů, kteří nesouhlasí s pandemickým zákonem. Člověk může vydržet nespat den i dva, ale třetí den spát musí. Mám informace, že vládní pětikoalice již dala instrukce, aby si vládní poslanci sebou vzali spacáky. Aby Pandemický zákon za každou cenu prosadili.

Potřebujeme podporu všech občanů. Potřebujeme, aby psali všem poslancům vládních stran a ANO a vysvětlili jim, že pandemický zákon je zásadním omezením ústavních práv a svobod.

Pište jim, volejte jim! Dejte najevo co nejhlasitěji svůj názor a podořte nás v našem boji tady ve sněmovně. Potřebujeme vaši podporu už od rána. Schůze začíná v 10 hodin. Přijďte nás hlasitě podpořit ke sněmovně. Dejte vládní koalici najevo, slušně avšak důrazně a demokraticky, že si přejete, aby totalitní pandemický zákon neprošel. Situace je vážná, ale dá se zvítězit jedině tím, že poslanci vládních stran budou cítit, že si miliony lidí pandemický zákon nepřejí.

Slibuji, že my v SPD uděláme ve sněmovně všechno co je v lidských silách abychom tento zákon zastavili.  

Bojujme společně!

Celá výzva zde


Podobné příspěvky

Jeden komentář

  1. Horší je podpis s USA že je tu chceme a jejich práva vojáků jsou nad našima – usa voják když někoho zabije nebo znásilní je souzen v USA. Tam ho pustí.

Komentáře jsou uzavřeny.