Zápas o pandemický zákon pokračuje ve sněmovně i v ulicích


Zápas o totalitní pandemický zákon, který prosazuje silou svých 107 (Farský je na školení V USA)  poslanců Fialova pětikoalice nabírá na obrátkách. Zatímco ve sněmovně dokázali poslanci SPD svými projevy vzdorovat obrovské přesile bruselské pětky celou noc a blokovat tak hlasování o této zločinné normě, na ulici před sněmovnou protestovaly tisíce lidí, kteří zaplnily nejen Malostranské náměstí, ale i ulice přímo před sněmovnou.

Demonstrati sledovali také přímý přenos z poslanecké sněmovny

Protestující mohli slyšet nejen projevy řečníků z více jak dvacítky stran, hnutí a iniciativ, které celou akci podpořily a vystoupení organizátorů z iniciativy Chcípl PES, ale též přímý přenos ze sněmovny, který byl promítán na velkoplošnou obrazovku na náměstí, kde celý den a noc bránili obstrukcemi předseda SPD Tomio Okamura, s místopředsedou Radimem Fialou za asistence dalších 18 poslanců SPD, kteří dokázali zatím zabránit přijetí normy, která by uzákonila vedoucí úlohu covid fašistů v naší zemi na věčné časy.

Zápas o svobodu a demokracii tak tento týden vstoupil do další fáze. Toho jsou si vědomi tisíce demonstrantů hájících tyto hodnoty proti bruselské zkorumpované vládní pětce, která se svým jednáním dávno identifikovala s normalizační předlistopadovou mocí a v mnoha ohledech zavádí normy, o kterých si husákovské vedení země mohlo nechat jen zdát. Tomu odpovídá také stále sílící odpor stále více rozhořčených občanů v ulicích.

Demonstranti zcela zaplnili ulice před sněmovnou

V úterý také došlo k prvním drobným potyčkám mezi policií posílenou těžkooděnci chránícími parlament a odhodlanými demonstranty, kteří skandováním a neustálým bubnováním dávaly hlasitě najevo, že se své svobody jen tak nevzdají, stejně jako odhodlaní poslanci SPD, kteří svobodu a demokracii bránili desítky hodin v parlamentu.

Zápas za svobodu na obou stranách covidové barikády pokračuje i ve středu 2. února. Před sněmovnou se znovu shromáždili protestující občané, aby dali jasně najevo, že nepřipustí proměnu našeho státu v covidovou diktaturu řízenou pomocí loutkové Fialovy vlády z Bruselu. Je velmi pravděpodobné, že pokud by se vládní bruselské pětce přece jen podařilo za pomoci omezení práv poslanců (vládní  pětka rozhodla o zkrácení doby příspěvku na 5 min, aby tak vyrazila zbraň obstrukcí SPD z ruky) vedlo by to téměř jistě k radikalizaci celého hnutí odporu.

Demonstranti požadovali zrušení pandemického zákona

Důležitým momentem úterních protestů byl také kanadský prvek (ne náhodou se nad hlavami protestujících kromě českých objevily také kanadské vlajky), který spočíval, tak jako v zemi javorového listu v zapojení aut do protestů. „Konvoj svobody“, který vyrazil v úterý nad ránem z některých krajských měst do Prahy a ke kterému se připojovaly v dalších městech desítky osobních i nákladních automobilů, projížděl za zvuků klaksonů a hlasitého povzbuzování Malostranským náměstím lemovaným demonstranty.

Zápas o svobodu pokračuje i ve středu 2. února a je velmi pravděpodobné, že znovu se bitva protáhne do nočních hodin jak ve sněmovně tak v ulicích.

(Red – PA)


Podobné příspěvky