Tisíce občanů poslaly Fialově vládě z Václaváku jasný vzkaz: Nikdy se nepodvolíme!


Tisíce demonstrujících proti covidové totalitě zaplnily v odpoledních hodinách v neděli 30. ledna horní část Václavského náměstí v Praze. Na akci pořádané iniciativou Úl svobody, a podpořené dvacítkou politických stran, spolků a iniciativ vystoupili zástupci lékařů, zdravotních sester, lékárníků, právníků, učitelů, studentů, policistů, hasičů a dalších složek Integrovaného záchranného systému. Nechyběli jako už tradičně ani zástupci živnostníků a podnikatelů a svůj názor na omezování občanských práv a svobod přišli vyjádřit také zástupci kulturní obce.

Na demonstraci nechyběly ani přeškrtlé vlajky EU

Právník Jindřich Rajchl ve svém vystoupení upozornil na závažná odhalení, která přinesli minulý týden tři vojenští lékaři v USA, kteří podepsali místopřísežné prohlášení o lavinovitém šíření nemocí u naočkovaných vojáků. Z prohlášení vyplývá, že v uplynulém roce nastal u očkovaných 300 procentní nárůst u myokarditidy a rakoviny a u neurologických problémů byl podle amerických lékařů, kteří mají přístup k databázi očkovaných, nárůst dokonce o tisíc procent. Téměř 500 procentní nárůst zaznamenali tito odborníci u neplodnosti žen a stejně děsivé číslo u nárůstu u plicních embolií. „To je  obrovský skandál a dokud se tyto informace neověří, mělo by být očkování okamžitě zastaveno,“ uvedl za bouřlivého potlesku a bubnování známý pražský právník.

Jeho kolega Ondřej Svoboda působící v právním sdružení Pro Libertate, které od počátku brání občanská práva a svobody omezované už dva roky státní mocí pod záminkou zdravotní agendy, upozornil na skutečnost, že představitelé státu se svým diskriminačním jednáním dopouštějí závažných trestných činů, za které budou pohnáni k zodpovědnosti. „Jedná se o mimořádně závažný zločin proti lidskosti, diskriminace skupiny osob. Jedná se o paragraf 402 trestního zákoníku, který byl do našeho právního řádu zařazen na základě zkušeností válečných hrůz a utlačování a segregace obrovského množství lidí.“

Občané demonstrovali své odhodlání

Kromě něho na akci vystoupili i další právníci, kteří vedou boj proti omezování našich práv covidovou diktaturou. Ústavní právník Zdeněk Koudelka, advokátka Jana Zwyrtek Hamplová, zakladatel odborů Pro Libertate Tomáš Nielsen, odborník na zdravotní právo Ondřej Dostál a advokát a jeden ze zakladatelů právního sdružení Pro Libertate Petr Vacek.

Na akci rovněž vystoupila lékařka, senátorka a iniciátorka ústavní stížnosti na povinné očkování senátorka Alena Dernerová, která vyjádřila pochybnosti nad postupem státu v celé epidemii. „Jako lékařka nemůžu s některými postupy, které se tu dějí souhlasit,“ uvedla senátorka.

Zakladatel Paralelní lékařské komory Miroslav Havrda seznámil přítomné se záměrem uspořádat letos 4. března v Praze odborný kongres, kam by Paralelní lékařská komora pozvala i své názorové oponenty.

Kromě těch českých vlály nad hlavami protestujících i vlajky Kanady

Zdravotní sestra a poslankyně SPD Karla Maříková připomněla, že máme před sebou velkou bitvu o pandemický zákon i o korespondenční volbu. „Totalitní pandemický zákon chtějí protlačit za každou cenu silou. Dokonce chtějí omezit rozpravu. My se ale nevzdáme,“ uvedla za bouřlivého potlesku poslankyně SPD. Zdravotní sestra Adriana Čipižáková zastupující Deklaraci sester upozornila na nebezpečí omezování demokracie a svobody slova pod záminkou tzv. dezinformací. „Tohle není demokracie, to je apartheid a za to je kriminál,“ prohlásila zdravotní setra z Thomayerovy nemocnice v Praze.

Molekulární genetička Soňa Peková vyzvala protestující k větší odvaze a rozhodnosti. „Jsme příliš mírní, nesmíme být tak mírní a poddajní. Buďme smělí a bojujme za sebe a za svoje rodiny.“    

Studentka Anet Hlinčíková z iniciativy Změna Matrixu upozornila na skutečnost, že pokud chceme měnit poměry kolem nás k lepšímu, měli bychom změnit také sami sebe. „Abychom mohli něco změnit, museli jsme my jako studenti, nejdříve změnit sami sebe. Bylo třeba se probudit a být aktivní a více se zajímat o veřejné dění.“ V závěru svého vystoupení pozvala všechny občany v sobotu 5. února od 16 hodin na Václavském náměstí, kde se bude konat pod hlavičkou „Jdeme společněFestival porozumění, radosti a vzájemnosti v ČR. „Všichni si na tuto akci přineste svíčku, neboť kde je světlo tam tma nevyhraje“.

Jdeme společně

Předseda inciativy Chcípl PES Jakub Olbert informoval přítomné o svém jednání s hnutím odporu ze Slovenska a Rakouska a zároveň oznámil, že demonstrace budou v následujících týdnech probíhat tak jako v lednu i v dalších okresních a krajských městech. Závěrem svého vystoupení pozval všechny přítomné na demonstraci na úterý 1. února od 9 hodin před sněmovnu do Prahy na Malostranské náměstí, kde se bude protestovat proti novele pandemického zákona, kterou chtějí schválit poslanci vládní pětikoalice na mimořádné schůzi sněmovny. Zároveň oznámil, že se do Prahy chystá po vzoru Kanady několik konvojů svobody osobních automobilů z různých krajů České republiky. Jeden z nich vyjede z Ostravy ve 4 hodiny ráno. 

V úterý půjde před sněmovnou o mnoho

Protestující pozdravil také režisér a filmař Igor Chaun. Dlouholetý umělecký šéf Baletu Národního divadla Petr Zuska přinesl protestujícím pozdravy z českého divadelního světa. Shromáždění v mrazivém a větrném počasí zakončil v podvečer svým vystoupením zpěvák a zakladatel iniciativy Zlatý špendlík Daniel Landa. Po skončení akce se protestující vydali pod stovkami českých praporů a s mnoha transparenty za mohutného skandování, bubnování a troubení klaksonů a vuvuzel, na pochod centrem hlavního města kolem budovy vlády a dále na Hradčanské náměstí.

Záznam z celé akce najdete zde a zde.

(Red – PA)


Podobné příspěvky

Jeden komentář

  1. Jak tak koukám, tak už lidé začínají věřit slovám, které již před několika měsíci vyslovil Lubomír Volný a toho tenkrát ještě lidi za to linčovali. Tak kde je pravda? Ať žije Volný Blok(g) a Lubomír Volný s parťákem Mariánem Bojkem

Komentáře jsou uzavřeny.