Seminář Akce D.O.S.T. hodnotící naše členství v Evropské unii


Před dvaceti lety bylo založeno občanské sdružení Občané proti EU (OPEU), které varovalo ve svém Manifestu před vstupem ČR do EU. Po zmanipulovaném referendu o našem vstupu do EU, které proběhlo v červnu 2003, byla nakonec naše země do evropského žaláře národů začleněna. Na kampani proti vstupu do EU se podílelo mnoho osobností, které v roce 2007 připojily své podpisy pod Manifest D.O.S.T. obhajující svobodu jednotlivce a státní suverenitu.

Po 20 letech je jasné, že varování euroskeptiků z OPEU i Akce D.O.S.T.  bylo oprávněné a dnes se o škodlivosti našeho členství přesvědčuje čím dál tím více občanů. V posledních průzkumech dokonce začaly poprvé po téměř dvaceti letech převažovat hlasy pro odchod z EU nad zastánci našeho členství.

Je tedy načase se po dvaceti letech skutečně zastavit a zhodnotit možnosti obnovení naší státní suverenity. Akce D.O.S.T.  jejíž představitelé před dvaceti lety tvořili jádro euroskeptického hnutí Občané proti EU se rozhodla upořádat seminář k našemu členství v Evropské unii, pod názvem DOST bylo Bruselu.

Seminář se uskuteční v pondělí 14. února 2022 od 16 hodin v Praze na Novotného lávce v největším sále č 217. Seminář je rozdělen do tří tematických panelů. 

První panel se bude zabývat přínosy a úskalím referenda a vystoupí na něm bývalý diplomat a současný poslanec za SPD Jiří Kobza, předseda spolku Odchod, který se zabývá propagací našeho odchodu z EU Matěj Gregor, bývalá poslankyně a předsedkyně Trikolóry  Zuzana Majerová – Zahradníková, podnikatel a předseda hnutí Otevřeme Česko – Chcípl PES Jakub Olbert a vysokoškolský pedagog a mediální expert Petr Žantovský.

Ve druhém panelu nazvaném Jsme připraveni na obnovení státní suverenity? vystoupí bývalý ministr zdravotnictví a současný europoslanec a člen předsednictva SPD Ivan David, koordinátor Spojenectví Říp Antonín Baudyš, bývalý zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta republiky a šéfredaktor revue Protiproud Petr Hájek, politický a mediální analytik, hudebník a bývalý ředitel politického odboru Kanceláře prezidenta republiky Ladislav Jakl a bývalý náměstek ministra zahraničí a kultury, filosof Jiří Hejlek.

Celým seminářem bude provázet místopředseda Akce D.O.S.T. Michal Semín

V závěrečném třetím panelu nazvaném Nové mezinárodní zakotvení svrchované ČR se představí bývalý ministr a velvyslanec v Rusku a na Ukrajině poslanec SPD Jaroslav Bašta, hudebník, spisovatel a místopředseda Trikolóry Petr Štěpánek, bývalý europoslanec a člen správní rady Institutu Václava Klause Ivo Strejček a bývalý velvyslanec ve Francii politolog a vysokoškolský pedagog Petr Drulák.

Ti, kteří se nebudou moci semináře zúčastnit osobně, jej budou moci sledovat prostřednictvím přímého přenosu TV Raptor zde.

(Red – PA)


Podobné příspěvky

Jeden komentář

  1. Už se těším. Po čase pořádná akce.EU se dřív či později rozpadne. Čím dříve tento židozednářský spolek opustime tím to bude pro český národ lepší.

Komentáře jsou uzavřeny.