Martin Koller reaguje na obhajobu Petra Druláka v rozhovoru s Petrem Bohušem a připouští, že petr Drulák prošel vývojem.


Martin Koller reaguje na rozhovor Petra Druláka s Petrem Drulákem, který již během studia na Vysoké škole ekonomické založil českou sekci mladých evropských federalistů, v letech 1995-1996 byl i jejím předsedou. Jako student byl také v letech 1994–1997 výkonným ředitelem Rady pro mezinárodní vztahy a navázal tak spolupráci s Jiřím Dienstbierem.

Svou kariéru začal v roce 1998 v Ústavu mezinárodních vztahů, kam nastoupil na pozici výzkumného pracovníka. Následně působil v letech 2000–2001 jako vedoucí vědeckého oddělení, v letech 2000–2004 jako šéfredaktor časopisu Mezinárodní vztahy a v letech 2001-2004 jako zástupce ředitele. V letech 2004–2013 pak byl ředitelem Ústavu mezinárodních vztahů. Pod jeho vedením se stal Ústav mezinárodních vztahů významným pracovištěm v tomto oboru.

Od 7. února 2014 se stal 1. náměstkem ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka, když v této pozici vystřídal Jiřího Schneidera. Ke konci června 2015 v této funkci skončil a stal se pak politickým tajemníkem ministerstva a ředitelem Kabinetu ministra, jehož úkolem byla příprava koncepčních materiálů k české zahraniční politice. Ke změně došlo přesně v době, kdy zákon o státní službě převedl státní úředníky z pracovního do služebního poměru a rozdělil ministerské náměstky na „politické“, zastupující ministra, a „odborné“, řídící konkrétní sekce. Politickým náměstkem člena vlády se pak stal Lukáš Kaucký. Ke konci srpna 2016 se rozhodl na Ministerstvu zahraničních věcí ČR skončit úplně.

Po té co dne 23. února 2017 předal v Elysejském paláci v Paříži pověřovací listiny do rukou francouzského prezidenta Françoise Hollanda a stal se tak mimořádným a zplnomocněným velvyslancem České republiky ve Francii.

Rozhovor oponující Kollerovu vyjádření , ze kterého Martin Koller vycházel si můžete poslechnout zde:


Podobné příspěvky

5 Komentářů

  1. Převlékání kabátů – to bych ohraničil na dobu kolem r. ’89. Označovat vývoj myšlení a postojů p. Druláka během posledních dvaceti nebo kolika let za převlékání kabátů je nesmysl, to p. Koller dost ujel.

  2. Ahoj,

    Martin Koller je sympaťák, vždycky se na jeho povídání těším, rád ho poslouchám.

    Držte se pánové a nadále do téhle práce dávejte srdce!

    Zdraví Jura.

  3. Zdravím, Martin Koller je skvělý chlap. Jeho jadrné a hlavně velmi srozumitelné vyjadřování mám velice rád. Vyzařuje z něho pozitivní energie. Díky!

  4. Je to prostě pravda, ať se to někomu líbí nebo ne. Modrý Jelen nám říká co si máme myslet ?
    A.B. Bartoš se do toho zapojil proč ? Ta kampaň poti p. Kollerovi hovoří za vše.

    Díky !

  5. Hluboká poklona pro p. pplk. M. Kollera. Velmi dynamicky a zajímavě hovoří, má velké a hluboké znalosti historie, má velmi dobře prostudovaná tzv. tvrdá fakta ke všem událostem, o kterých hovoří, a to v širokých souvislostech. Rovněž k osobám o kterých hovoří, tj.písemně zachycená fakta s odkazem na zdroje, a tato vyhodnocuje naprosto věcně (prosté naivity – vidno u jeho kritiků) a opět ve všech souvislostech. Tuto techniku doporučuje zejména prof.Peter Staněk, kteréhož lze považovat za osobnost Nr. 1 Vlastenecké scény.
    Pan Jiří Havel je příjemný, má velmi líbivý projev, roste z něj velmi profesionální moderátor, takoví by měli být v ČT…Castis omnia casta…

Komentáře jsou uzavřeny.