Prezident Pavel chce zrušit naše právo veta. Přijdeme o poslední zbytky suverenity v EU?


Petr Pavel vypouští “balónky”

Byla to jen malá pasáž jeho projevu, prezident Petr Pavel v ní ale navrhl něco nesmírně kontroverzního. Podle Pavla je třeba, aby se Evropská unie zamyslela nad novým systémem hlasování. Doposud platilo, že i jediný členský stát mohl v závažných zahraničních a bezpečnostních otázkách uplatnit své právo veta a zablokovat přání většiny. Hradní komunistický rozvědčík Pavel teď nicméně navrhuje, aby s tím, jak se bude EU rozrůstat, zvážila cestu hlasování kvalifikovanou většinou, tedy případné přehlasování menších unijních  států většími. 

A další kašpárek Bruselu europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský, to ještě ještě korunoval svým vyjádřením, že to co říká Pavel  „Vypadá jako pokroková myšlenka, ale představte si, že někdy toto hlasování prohraje Německo nebo Francie. Podle Zdechovského prezident tyto souvislosti nedomyslel,“ Tím Zdechovský opět potvrdil, za koho kope. Pane Zdechovský, Německo nebo Francie? To myslíte vážně? Především snad Česká republika! 

Hradní agent kličkuje

Zpět k agentu Pávkovi. Ten se snažil svůj výrok na sociálních sítích zjemnit a tak nechal svůj výrok pustit znovu, ale tím pouze potvrdil, že to opravdu řekl. K tomu dodal tu stále přihřívanou omáčku hezky znějících slov o stabilitě a potřebě společně jednat, která je prý naším sdíleným zájmem.

Když zabalíte exkrement do dárkového papíru a dáte na něj hezkou zlatou mašličku, tak pořád smrdí, protože je to … doplňte si sami. 

Brusel nám už dávno diktuje pravidla, která sami nemůžeme ovlivnit. Evropská unie byla vytvořena ve prospěch velkých státu a zájmových skupin, které je ovládají. Mnozí lidé často srovnávají EU s tehdejší RVHP. Někteří dokonce stále opakují frázi, že je EU horší než byla RVHP! Ale je tomu skutečně tak? NE! To hloupé přirovnání, pramenící z jejich hluboké neznalosti.

EU vs. RVHP

V RVHP měl každý stát po jednom rozhodovacím hlasu. Takže se dalo říci, že toto společenství bylo daleko partnerštějším systémem. Zato už tehdejší předchůdce unie – EHS (Evropské hospodářské společenství) stálo na nerovných podmínkách členů od samého začátku. Francie a Německo měly po šesti rozhodovacích hlasech, Belgie a Holansko po dvou a Lucembursko jeden. Kdykoliv chtěli dva z velkých hráčů něco prosadit, stačilo se spojit a ostatní byli vyšachováni. Tento princip silnějšího zůstal unii do dnešní dnešní doby, takže o partnerství nemůže být řeč. Ovšem je pochopitelné, že pro velké státy, jako jsou Německo nebo Francie, je možnost uzurpovat práva menších zemí, a to zejména bývalého východního bloku, doslova darem z nebes. Petr Pavel tedy svými výroky vypouští další „balónky“ ztráty naší suverenity.

Československo 

Naše země, byla při svém zrodu silná, připomeňme jen, že za první republiky to bylo Československo, tedy Čechy, Slovensko a dnešní Zakarpatská Ukrajina, tehdejší Podkarpatská Rus, na které mimochodem dodnes žijí lidé, kteří na náš společný stát v dobrém vzpomínají. Nejdříve jsme po válce přišli o Podkarpatskou Rus, která byla obsazena tehdejším Sovětským svazem a tehdejší Československá vláda nijak neprotestovala a po pádu železné opony jsme byli rozděleni i od svých bratrů a sester Slováků. Tyto procesy měly za cíl co nejvíce oslabit takto rozdělené země, protože čím méně obyvatel má stát a tedy čím slabší stát je, tím menší má v unii svůj hlas. 

Jestli se našim zaprodaným politikům a loutkovému prezidentovi podaří prosadit zrušení práva veta, ztratíme tím poslední zbytky suverenity. Pak už to bude jen o nás bez nás. Definitivně! Proto je potřeba dát na slova moudrých a zkušených a co nejrychleji z Unie, a dalších severoatlantických struktur vystoupit. Ano, bude nás to materiálně bolet a pořád méně, než dále setrvávat.

K čemu to přirovnat? Jistě jste někdy měli náplast na ráně. Jak jste se cítili, když jste ji strhli rázným škubnutím? Sice to zabolelo, ale brzy přišla úleva. A okolik silněji vás bolelo, když jste ji pomaličku strhávali, aby to moc nebolelo? 

Vidíme, že se opoziční politici a to i někteří mimoparlamentní bojí otevřeně vyzývat k výstupu z EU, protože jim to jejich loutkovodiči nepovolili. Ale právě EU a NATO jsou naše největší hrozby. Proto je důležité ukazovat i dalším unijním státům, které vyčkávají, že i v Čechách je odpor a síla připravená se spojit a začít výstup z EU řešit. 

Náš „papírový“ prezident se tématu veta nedotknul omylem. Brzy se začne toto téma řešit více i v našich médiích a bude nám podsouváno, že to je v našem zájmu a pro naše dobro. Nenechme se oklamat!

Red-PA


Podobné příspěvky

4 Komentáře

  1. Hamas vyzval na pátek mobilizaci arabského a islámského světa k podpoře Gazy.
    A taky Evropská komise doporučila nebo nařídila členským státům, že migranti mají mít možnost volného pohybu po zemích EU. Do toho jeden blázen podepíše přijetí migrantů a druhý se chce vzdát práva veta.
    Nejen náš stát ale celou Evropu řídí banda diletantů a idiotů. Jenom blbec si pozve své budoucí vrahy domů.😂
    I když v ČR si pětikoalice pozvala Ukrajince kterým dá po 5 letech právo volit a doufá že se jí za to odmění tím ,že je opět zvolí do čela státu. Ale to již obsadí ty důležitá místa Ukrajinci a Islamisté. I když ti co tam dnes vládnou už vlastně jsou na jejich straně a ne na straně občanů ČR. 😂🤣

  2. + IZRAEL vs PALESTINA, aktuálně .. :
    https://forum.zdraveforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=174

    !! Izrael má zjevně v úmyslu provést v Gaze etnickou čistku! Ze slov izraelských představitelů je zcela zřejmé, že IDF hodlají zahájit pozemní válečný útok na Gazu a že během této války bude mnoho vojáků IDF bez rozdílu popravovat Palestince na potkání, a to z pocitu pomsty, poháněného hněvem a zcela mimo jakákoli jinak uznávaná pravidla práva nebo války.

    1. Techniku a zbraně darovala ČR nacistům na Ukrajině!
      Židi z Izraele nedostanou nic!!!

      …móóóc krutá ironie

Komentáře jsou uzavřeny.