|

Bude válka? Konflikt na blízkém východě a globální politika očima Martina Kollera.


Nedávno skončené politické debaty na 78. Valném shromáždění OSN přesvědčivě potvrdily, že svět prochází radikálními, tektonickými změnami. Před našima očima se vytváří nový, spravedlivější multipolární světový řád. Obrysy budoucnosti se rýsují v boji. Mezinárodní většina, která tvoří 85 % světové populace, prosazuje spravedlivější rozdělení světového bohatství, civilizační rozmanitost a důslednou demokratizaci mezinárodního vývoje. Proti ní stojí úzký okruh států vedených USA, které se snaží neokoloniálními metodami zpomalit přirozený běh událostí a udržet si nadvládu, která se jim vzdaluje.

Přední vojenský analytik Martin Koller rozebírá souvislosti, přítomnost a možné budoucí události.

Red-PA


Podobné příspěvky

5 Komentářů

  1. Coze? Zidi nenavidi Krestany vic nez Muslimy. Doporuji pozorovat turisty v Praze prochazejici okolo kostelu nebo soch svatych. Ti, kteri si odplivnou jsou Zidi!!

  2. Občas zase Koller blábolí, rozhovor byl podán „hospodskou“ řečí…..zkrátka kollerovština.

  3. Tak pro mě se pan Havel s Kollerem naprosto skvělí. Nenechám si uniknout žádný rozhovor.

  4. A azrael + júesej mají v úmyslu vést proti Gaze totální válku, při níž nakonec zahynou potenciálně desítky tisíc civilistů. Současný počet obětí se pohybuje kolem 5 800 Palestinců, včetně 2 400 dětí. Jen včera se počet mrtvých zvýšil o 700 během 24 hodin.. Přibližně 40 % civilních obětí v Gaze tvoří děti!

    „Situace se každým dnem zhoršuje. Děti zažívají těžká traumata z neustálého bombardování, jejich pitná voda je znečištěná nebo na příděl a brzy se může stát, že rodiny nebudou schopny je také uživit. Kolik toho ještě mají obyvatelé Gazy vydržet?“

    ZA MĚ POKUD BUDE KONFIKT STÁLE ESKALOVAT, TAK TAKTO:

    1) IDF zažijí zničující ztráty, které daleko přesahují jejich simulované výsledky, a to kvůli nedostatečnému výcviku. A emerické vojenské základny budou napadeny a zničeny po celém Blízkém východě. Hizballáh a další skupiny z Jordánska, Sýrie a Íránu se připojí k boji proti Izraeli. USA a Izrael značně podceňují sílu a vojenské schopnosti arabských národů.

    2) Ceny energií na celém světě prudce vzrostou, protože vývoz energií bude přerušen nebo na něj bude uvaleno embargo, což se dotkne také ropy a zkapalněného zemního plynu. Rusko získá obrovský příliv příjmů z energií díky rostoucím světovým cenám energií. Muslimské skupiny se zaměří na křesťanská a židovská centra ve světě. Júesej zdvojnásobí tisk peněz, aby se pokusily financovat válku na třech frontách (okrajina, Izrael, Tchaj-wan). v Evropě dojde k prudkému zrychlení inflace v důsledku zdvojnásobení a následného ztrojnásobení cen energií.

    3) Pokud do války vstoupí Hizballáh, Sýrie, Turecko nebo Írán, Izrael jako první zahájí jaderné útoky. Nedávno i Rusko nacvičovalo provedení masivního odvetného jaderného úderu! Írán, Rusko nebo dokonce Turecko pravděpodobně odpoví vlastními jadernými zbraněmi.

    4) Většina lidí bude mít své úspory, penze a investice zcela zničené, lépe řečeno ZRUŠENÉ. Globální dodavatelské řetězce se budou dále hroutit. Všude bude nedostatek energie, kdy i čerpací stanice začnou přidělovat pohonné hmoty. Volby (nejen) v júsa se zruší a Bidenův režim vyhlásí národní stav nouze a pokusí se o úplnou cenzuru internetu v kombinaci s celostátní konfiskací zbraní a postavením munice v rukou civilistů mimo zákon..

Komentáře jsou uzavřeny.