|

Pátrání po vinících vyvezení ostatkového korunovačního kříže pokračuje! Nové informace přináší iniciátor petice Jiří Folajtár.


15. 3. 2024 byl z republiky vyvezen ostatkový korunovační kříž, který je jedním z hlavních symbolů naší státnosti a desítky dalších vzácných artefaktů. Lidé se začínají bouřit a o jeho navrácení usilují jak občanští aktivisté, tak politici. Tato situace vyvolává spoustu dalších otázek, které jsme rozebrali v dnešním rozhovoru s iniciátorem petice Jiřím Folajtárem.

Otázky, po jejichž odpovědích pátráme:

Kdo rozhodl a je podepsán pod vývozem Korunovačního kříže a dalších vzácných artefaktů do Spolkové republiky Německo – Drážďan?

Kolik cenných artefaktů z národního duchovního pokladu bylo vyvezeno a kde lze nalézt seznam těchto cenností?

Je celý poklad pojištěný a na jakou částku? Kdo platil pojistku?

Jak je zabezpečen korunovační kříž proti krádeži?

Smlouva o zapůjčení je sjednána s jakým právním subjektem? 

Celé toto vyvezení pokladu je vedeno z jakou ztrátou či předpokládaným ziskem a kdo platí náklady na vyvezení?

Proč nikdo v předstihu neinformoval veřejnost o chystaném vývozu artefaktů?

Proč nebyla výstava realizována na našem území?

Kdo to celé vymyslel a prosadil? Konkrétní osoby a s jakým mandátem?

Petici za navrácení kříže můžete stáhnout a podepsat zde (pošlete ji v papírové podobě na adresu na petičním archu) :

Petice ve formátu WORD zde:

Petice ve formátu JPG zde:

Petice ve formátu PDF zde:


Podobné příspěvky

6 Komentářů

  1. Kdo to celé vymyslel a prosadil? Konkrétní osoby a s jakým mandátem?

    Tuto poslední otázku považuji za nejdůležitější. Celý národ se musí dozvědět, kdo , proč a za co tuto pras..nu vymyslel a zorganizoval, kdo tak ohrozil a pohaněl jeden z nejdůležitějších symbolů naší státnosti a cirkve. To, co následovalo potom, zájezd jednoho pána do SRN, vybrat si výroční den počátku snahy o zlikvidování našeho národa a ještě ten den podpepisovat jakousi smlouvu, to považuji za provokaci, možná to je nějaká tajná operace rozvědčíka.

    1. Chvála Kristu, děkuji za zájem. Zatím se pomalu, ale jistě posouvám k tomu , který Antikrist za tím stojí. A nebudu nikoho šanovat.

  2. Něco jsem zaslechl, věc je taková, že je zastaven ve prospěch půjčky na zbrojní material (munici), a musí zůstat na uzemí německa do té doby dokud nebude tato půjcka splacena. Ze zacátku se bude vystava prodluzovat (pro velky zajem nikoho) a pak, az to „rupne“ tak uz tu bude jina vlada a jine starosti. Podle smlouvy nesmí opustit uzemi nemecka, to proto aby bylo možno kdykoliv tento artefakt zabavit ve prospech banky která poskytla uver. Preci exekutor nebude busit na dvere na Prazskem hrade, nebylo by to dustojne a nemuseli by mu taky otevrit. Takze doporucuji se na nej jeste zajet podivat dokud je jeste „jako na vystave“. Protoze az jej banka zabavi tak uz jej asi neuvidíme. Aspon je tu videt jedno, ze cesi jsou ochotni i pro nejvetsi obet, a dat cokoliv aby bylo na valku proti rusovi. Obavam se, ze kdyby Pepek na hrade vyhlasil sbírku snubnich prstenu, jak jiz v minulosti se to delalo, tak by na nej lidi asi kaslali a nebo by to trvalo dele. Nebylo casu nazbyt ukrajina prece potrebuje granaty na rusaky.

    1. Chvála Kristu, jaký způsob spojení je pro Vás přijatelný?

  3. Mělo by stačit zjistit, která veřejná instituce měla ten kříž ve vlastnictví (Pražský hrad? nějaké muzeum?) a podat tam dle zákona č. 106/1999 Sb. tyto dotazy, na které bude muset být zodpovězeno.

Komentáře jsou uzavřeny.