|

Český průmysl má velký problém. Z Greendealu se stává Black deal. Vydrží to Češi tolerovat?


Energetický expert Ivan Noveský rozebírá spotřebu plynu a elektrické energie za poslední období. Měli jsme štěstí, že téměř nebyla pořádná zima. České domácnosti ušetřily více než půl miliardy kubíku plynu, oproti předloňskému období, což je potěšující. Ovšem o hodně méně potěšující je ale zpráva tom, kolik plynu ušetřil průmysl, protože jeho snížená spotřeba vypovídá spíše o deindustrializaci české republiky.

Průmysl potápí hlavně nekonurenceschopnost díky extrémně vysokým cenám plynu a elektřiny. Jaký vliv to bude mít v právě přicházející ekonomické a finanční krizi uvidíme již brzy. Pro českou vládu platí rčení „tak dlouho odnaučoval kozu žrát, až chcípla“. Upadající průmysl bude znamenat ztrátu zaměstnání pro desetitisíce čechů a příležitost k levnému nákupu našich jinak zdravých firem zahraničními finančními jestřáby.

Je potřeba jednat. Jenže každý, kdo začne veřejně říkat pravdu, že „král je nahý“ je šikanován a špiněn. Důkazem toho je pseudokauza děkana VŠE Miroslava Ševčíka, jehož oponentům ani tak nevadí, že se jako člověk zastal člověka zbitého při národním muzeem, z čehož média udělala kauzu s cílem jeho dehonestace jak „proruského (Jak jinak, že?), ale hlavním problémem je, že děkan Ševčík říká pravdu bez okolků, očištěnou o vládní propagandu. a to se dnes trestá! Dostali jsme se na úroveň horší než v padesátých letech. Snad nebudou zfanatizovaní studenti za chvíli křičet „popravte ho“. Teď už mu hrozí poprava akademická.

Doufejme, že díky probíhající krizi, prázdným peněženkám a výpovědi z pracovního poměru češi brzy pochopí, že pravdu nejde donekonečna tutlat.

Red-PA


Podobné příspěvky

2 Komentáře

  1. Tady se nic nezmění, dokud rodiče čumdomobilů nepřijdou o práci a nebudou moci zaplatit mladým pitomečkům připojení na internet a oni se konečně podívají kolem sebe a zjistí, že jsou v ři.. a jejich budoucnost je velmi neveselá.Podívejte se do Francie, tam protestují proti úpravě věku odchodu do důchodu i mladí. Naši blbečci lidojedům zatleskali, že konečně těm důchodcům sebrali jejich peníze (i když jsou už tímto okradeni také).

  2. prosím uvádějte srovnání vždy v procentech, i když absolutní gigawatty jsou asi lákavou jednotkou😉

Komentáře jsou uzavřeny.