|

Ekonomická krize nabírá na obrátkách. Co udělat abychom nepřišli o naše úspory? Praktické rady a informace o drahých kovech.


Žijeme ve velmi turbulentní době. První krachy významnějších amerických bank mohou způsobit tzv. dominový efekt, který může mít dopad na celý finanční systém. Ekonomové bijí na poplach a stále opakují rčení o tom, že otázka nezní jestli, ale kdy k tomu dojde.

Po třiatřicetiletém období stabilního růstu a jistot přichází velmi bouřlivé období, o kterém Klaus Schwab mluví jako o velkém resetu. Elity nám neustále opakují, že je potřeba změnit (zresetovat) současný stav, ale faktem je, že jsou to ony, které nás do něj přivedly. Jejich snaha nás připravit o peníze a majetky ale naráží na naše odhodlání se jim postavit, nenechat se zotročit a získat větší odolnost mimo jiné tím, že své budoucí bezcenné (nejen inflací znehodnocené) úspory přeměníme do komodit, které jsou schopny více uchovat svojí hodnotu.

Kromě praktických věcí jako je jídlo, zboží denní potřeby a zásob materiálu, či prostředků pro práci je dobré uvažovat i o diverzifikaci části vlastních finančních prostředků do zlata a dalších drahých kovů. Zlato totiž v minulosti ukázalo mnohokrát ukázalo, že je dobrým uchovatelem hodnoty.

Rozhovor s Robertem Vláškem obsahuje mnoho zajímavých a praktických informací pro ty, kteří nemají zkušenost s drahými kovy. Říká se, že kdo je připraven, není zaskočen. Jak jste na tom vy?


Podobné příspěvky