Velké varování. Šest Fialových priorit. Premiér ohlásil vize k totalitní kontrole společnosti!


Premiér Petr Fiala o víkendu představil několik bodů, které mají být hlavními prioritami pro novou vládu. Paralelně se rozhodlo podívat se na tyto body perspektivou kritického myšlení a připojit k nim své komentáře. Pojďme tedy sdělení pana premiéra Fialy rozebrat.

Proč vlastně 5 plus 1 závazek nebylo by jednodušší říct 6 závazků? Možná proto, že ten jeden poslední je ten nejvíce varovný.

První prioritou, kterou Petr Fiala představil je „Zavedeme daňovou brzdu, která automaticky zastropuje celkovou vyšší daň.“ Vládní marketéři to vtěsnali do sloganu „Daně vám nepřerostou přes hlavu.

Stát je společenství lidí. Proto je důležité si uvědomit, že stát jsme my. Státní dluhy jsou tedy naše dluhy a v současné chvíli už každý z nás dluží téměř 200 tisíc korun. Čtyřčlenná rodina tedy dluží třičtvrtě milionu. Tento dluh navíc každou minutou roste o další miliony. Aby mohla vláda tento trend alespoň přibrzdit, bude muset přikročit kromě radikálních úspor i ke zvyšování daní. Už nyní se proslýchá, že jako první to budou daně spotřební. Potraviny, oblečení, pohonné hmoty. (Na zvyšování jejich ceny mají zájem i zelení aktivisté a propagátoři zeleného údělu EU, kterých má Fiala ve vládě požehnaně. V souvislosti s touto skutečností, se slova pana premiéra jeví jako nereálná.

Druhou představenou prioritou je důchodová reforma. „Předložíme skutečnou důchodovou reformu, která dnešním čtyřicátníkům a mladším přinese stabilní spravedlivý systém starobních důchodů.“

To je evergreen, který slyšíme už téměř třicet let. Každá vláda od roku 1996 měla důchodovou reformu jako svoji prioritu. Skončilo to vždy stejně. Založila se vládní a parlamentní komise v čele s respektovanými akademiky ti roky navrhovali různá řešení, aby se na předložených alternativách politické strany nikdy nedohodly. Není důvod si myslet, že by tomu tentokrát u Fialovy vlády mohlo být jinak. Pro takovou záležitost by potřeboval Fiala shodu napříč politickým spektrem tedy včetně opozice a to není příliš reálné. Vzhledem k rozdílným východiskům Pirátů a ODS nejen v ekonomické oblasti, bude velmi obtížné se na důchodové reformě domluvit i uvnitř vlády samotné.

Navíc  mnohým rozumně uvažujícím lidem a odborníkům z řad ekonomů a sociologů, kterým leží na srdci budoucnost naší země je jasné, že za současné reality, při hrozbě zvyšující se inflace která může vytvořit ohromnou hospodářskou krizi, působí slova pana premiéra Fialy nereálně. Jak může být na důchod, když nám energii v podobě peněz ve velkém odsávají farmaceutické firmy?

Třetí představenou prioritou je energetika. „Zahájíme tendr na dostavbu jaderné elektrárny v Dukovanech a podpoříme další investice do nízkoemisních zdrojů, abychom zajistili naši energetickou soběstačnost. Soběstačnost pro naše firmy i pro domácnosti.

Tento krok se zdá být logický. Ovšem za předpokladu, že vybereme takového partnera pro dostavbu, který pro nás bude spolehlivý a cenově výhodný. Dukovany používají ruské technologie, ale vláda prosazuje americkou společnost Westinghouse, vzbuzující u mnoha lidí oprávněnou obavu, aby se nestal tento projekt obří černou dírou pro naše veřejné finance. Jinou věcí je, jakými metodami   bylo Rusko, které nabízelo pro dostavbu osvědčené technologie za bezkonkurenční ceny a významnou participaci našich firem, z projektu vyřazeno. Pohádce o ruských teroristech vyhazujících do povětří muniční sklad ve Vrběticích, připravené s největší pravděpodobností našimi a americkými zpravodajci za aktivní pomoci domácí mediální páté kolony, může uvěřit jen opravdový naivka. V tomto se Fialova vláda ještě úžeji přimkne ke svým americkým a bruselským protektorům. Bude zajímavé sledovat, když už se podařilo Rusko z tendru vystrnadit, zdali projekt nakonec dostanou Američané nebo Francouzi. Boj mezi Washingtonským a Buselským křídlem ve Fialově vládě by mohl vratkou vládu také pohřbít. Zvláště když uvážíme, že Piráti, kteří jsou závislí na svých protektorech z Berlína, se budou všemožně v souladu s německou bezjadernou koncepcí snažit zabránit jakékoliv dostavbě pod různými záminkami. Kolem Dukovan bude ještě veselo.  

Převládnou v pětikoalici zájmy Bruselu či Washingtonu?

 Dostavba dálnic: „Postavíme 200 kilometrů nových dálnic.“

Šlechetná myšlenka podpory infrastruktury. Vláda pana premiéra Fialy hodlá za necelé čtyři roky postavit tolik kilometrů dálnic, jakoby postavila novou dálnici z Prahy do Brna. Věříte mu to? A kdo nám na to dá peníze? Půjčíme si je opět od Evropské unie? Tedy, ještě více se zadlužíme. Opět se nabízí otázka: Kdy a jak budeme tyto peníze vracet. Celý slib je o to pikantnější, že pravou rukou Fialy je ministr financí Zbyněk Stanjura, který byl v Nečasově vládě před deseti lety ministrem dopravy a výsledky byly žalostné.

Dalším prioritou je reforma školství. „Provedeme důkladnou revizi učiva na základních a středních školách a zmodernizujeme výuku tak, aby se naše děti dobře připravily pro život v 21 století,“ pravil Fiala.

Reforma školství je nutná ale současně nastavený směr směřuje spíše ke ztrátě národnosti, inkluzi, genderové změně chápání klasické rodiny a k online výuce a digitálním technologiím. Už za Babišovy vlády působily na ministerstvu školství neziskovky, které fakticky řídily jeho chod. S nástupem Fialovy vlády se tento trend ještě prohloubí. Podle informací, které přicházejí z ministerstva, vedeného bývalým předsedou STAN Gazdíkem se pod jejich taktovkou chystá rozsáhlá reforma zasahující nejen žáky ale také učitele, kteří by se měli stát politruky, vychovávajícími děti k lásce a věrnosti k Evropské unii. Zvláště aktivní je v tomto směru nechvalně známá nadnárodní neziskovka Aspen institut, která se bude aktivně podílet za Fialovy vlády na výběru kádrů pro ředitele škol. Každý z ředitelů bude muset absolvovat tento nový globalistický VUML, aby mohl své místo v budoucnu zastávat.

Petr Fiala vchází na jednání vlády

Poslední zvláštní priorita priorit směřuje k digitalizaci.

Cesta do digitální totality může být lemována zdánlivě bohulibými plány sjednotit vše pod jedno digitální identifikační číslo do mobilu, ke kterému ještě přibyde digitální euro a systém sociálního kreditu. Ano, to vše se může stát rychleji, než si dovedeme představit. Na konci pak čeká systém totální kontroly a digitálního koncentráku. Důležitý krok, byl k tomuto vývoji učiněn před dvěma lety Velkým resetem pod záminkou uměle vyvolané epidemie.

Co říci závěrem? Petr Fiala tyto kroky naštěstí představil jen jako vizi, tak doufejme, že zůstane jen u ní. I když v některých případech je možné, že se bude snažit spolu se svými zahraničními protektory tyto vize uvést do praxe. Věřme, že než se mu to podaří, tak se tato křehká vláda rozpadne. Sledujte Paralelně, používejte kritické myšlení a čtěte mezi řádky.

(Red-PA) 


Podobné příspěvky