Rakušanův cenzorský zákon nařizuje do hodiny smazat vše co vládnoucí moc označí za závadný obsah 


Tak jak Česká republika po nástupu Fialovy vlády získává stále zřetelnější obrysy diktatury, zvedá se čím dál větší nevole občanů, kteří se s omezováním práv a svobod nemíní smířit. Není proto nijak překvapivé, že kromě urputné snahy vládní pětikoalice prosadit totalitní novelu pandemického zákona, který by dal vládě do rukou diktátorské nástroje pro řízení státu, napřela Bruselská pětka (ODS, TOP 09, KDU-ČSL, STAN, Piráti) své úsilí rovněž k zardoušení svobody slova.

Cenzorský úřad zřízený při ministerstvu vnitra nazvaný Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám, který byl po nástupu ministra vnitra Rakušana po Hamáčkovi ještě rozšířen a zreorganizován má dostat v nejbližší době do rukou nástroj, kterým by efektivněji cenzuroval politicky závadný obsah na internetu. Zákon, který vypracovalo ministerstvo vnitra a který bude v nejbližší době projednávat Fialova vláda, je zaměřen na „teroristický“ obsah. Problémem ale je, že pro globální diktaturu je terorismem vše, co ohrožuje moc vládnoucích globalistických elit, ať už domácích či zahraničních.

Úřad proti desinformacím, který bude závadný obsah vyhledávat, by schválením tohoto „náhubkového zákona“ proti teroristickému obsahu v médiích, dostal do rukou nástroj, kterým by se mohl konečně „efektivně“ vypořádat se svobodou slova na internetu. Samotné sousloví teroristický obsah je natolik gumové, že se pod něj vejde prakticky cokoli, co neodpovídá vedoucí úloze globalistů ve společnosti.

Není náhodou, že na boj proti terorismu se odvolávali i nacisté, kteří po atentátu na Heydricha rozjeli velkou protiteroristickou operaci nejen proti „teroristům“ kteří atentát spáchali, ale také při hledání „teroristického“ obsahu v médiích, který obsahovaly ilegální tiskoviny či vysílání zahraničního rozhlasu. Z pohledu nacistů se jednalo o dezinformační média a šíření jejich obsahu bylo regulováno podobným „protiteroristickým“ zákonem a bylo trestáno transportem do koncentračních táborů. K omezení občanských práv sloužilo nařízení o stanném právu, které mělo podobné parametry jako dnešní novela pandemického zákona.

Dnešní protiteroristický zákon, který připravilo ministerstvo vnitra pod vedením Víta Rakušana ukládá sociálním sítím a dalším platformám, jako jsou diskuzní fóra či online média, povinnost odstranit závadný obsah do hodiny po obdržení příkazu k odstranění. V případě neuposlechnutí bude subjektům dle návrhu hrozit pokuta do výše 200 tisíc korun.

Nová pravidla se mají týkat veřejně přístupného internetového obsahu, který propaguje nebo šíří „teroristické myšlenky“. Definice má vycházet z bruselské směrnice, která definuje teroristické činy mimo jiné jako výhrůžky směřující k zastrašení či ovlivnění kroků vlády a destabilizaci politických a hospodářských struktur.

Přeloženo do normálního jazyka to znamená, že jakákoliv kritika vlády či Evropské unie či za nimi skrytých globalistických struktur a jejich jednání namířené proti zájmům českých občanů, může spadat pod tento zákon a bude muset být z internetu do hodiny odstraněno pod sankcí 200 tisíc korun.

Tento cenzorský zákon za který by se nemusel stydět ani říšský ministr propagandy Joseph Goebbels  implementuje nařízení EU z loňského roku. Policie bude na základě tohoto cenzorského zákona moci vydat příkaz k odstranění závadného obsahu umístěného nejen na českých, ale i zahraničních internetových platformách (podnikajících v rámci EU). Podřídit se tomuto zákonu budou muset i nadnárodní korporace jako Facebook, Instagram, Twitter nebo Google. Společnosti budou muset odstranit video nebo příspěvek do hodiny od chvíle, kdy na něj budou upozorněny. Dohled nad dodržováním cenzorské legislativy má provádět protiteroristická sekce Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ).

(Red – PA)


Podobné příspěvky

2 Komentáře

  1. Můžete prosím napsat, pod jakým číslem sněmovního tisku se dá zákon dohledat?
    Předem děkuji.
    Petr Žantovský

  2. Ten návrh zákona ještě vůbec nebyl konzultován s odbornou veřejností, nebyly vypořádány připomínky, ministerstvo vnitra jej ani nepředložilo do Legislativní rady vlády a proto jej ani nemohla projednat Vláda ČR. Nemá tudíž žádné číslo „sněmovního tisku“, protože návrh zákona nebyl odeslán do PSP ČR.

    Takže je o určitě legislativní oblast, kterou se má smysl zabývat, ale spíše ve vztahu k evropské legislativě nazvané DSA (Digital Services Act).

Komentáře jsou uzavřeny.