Kyjev se chystá zaútočit na Doněck a Luhansk a Moskva je připravena k odvetě


Ukrajinská vláda v Kyjevě se rozhodla zaútočit v nejbližší době na Donbas. Vyplývá to z dokumentů, které získala rozvědka Doněcké lidové republiky. Západ už delší dobu prohlašuje, že Rusko v nejbližší době provede invazi na Ukrajinu. Rusko všechny tyto zprávy dlouhodobě popírá a poukazuje, že rozhodně nemá v úmyslu Ukrajinu napadnout.

Západ, který dlouhodobě usiluje o konflikt s Ruskem, se již delší dobu pomocí ukrajinské armády snaží Moskvu vyprovokovat ostřelováním obytných částí Doněcka a Luhanska, které se o tomto víkendu značně zintenzivnilo. Některé projektily dopadly o víkendu dokonce i na ruské území. Následkem toho úřady DLR a LLR vyhlásily nejen všeobecnou mobilizaci, ale zahájily také evakuaci nejvíce zranitelných civilistů (senioři, ženy a děti) do Rostovské oblasti v Rusku.

Všechno nasvědčuje tomu, že když západní zpravodajské služby poukazovaly na zahájení ruské invaze, ke které nakonec nedošlo, rozhodly se válečné kruhy na Západě aktivovat v těchto dnech plán na obsazení Doněcké a Luhanské republiky s tím, že ruskojazyčné obyvatelstvo bude částečně zlikvidováno a částečně vypuzeno za hranice do Ruska. Kyjev stejně jako jeho západní protektoři moc dobře ví, že na tuto genocidu bude muset Rusko reagovat a bude nuceno přijít ruskojazyčnému obyvatelstvu, z nichž velká část vlastní ruské pasy, na pomoc.

Právě tato pomoc proti kyjevským agresorům by byla potom v západní propagandě využita jako důkaz ruské invaze na Ukrajinu. Zároveň budou v takovém případě uvedeny do chodu nejen vojenské aspekty celé operace Donbas, ale také sankce proti Rusku, z nichž ta hlavní, prosazovaná západními energetickými korporacemi, je definitivní zamezení spuštění plynovodu Nord Stream 2 a plné navázání Evropy na drahý plyn z USA a Kataru, o kterém již USA za Evropu vyjednávaly.

Další kolo protiruské hysterie, které by bylo tímto obranným manévrem Moskvy rozpoutáno, bude využito k propagandistickým účelům v celém západním světě. O tom, co se bude zřejmě odehrávat, pokud se tento plán váleční jestřábi na Západě rozhodnou aktivovat,  nejlépe svědčí dokument kyjevského generálního štábu zachycený v těchto dnech rozvědkou DLR. Ten ukazuje na rozsáhlý plán útoku kyjevské armády a banderovských dobrovolnických praporů na území Doněcka a Luhanska.   

Ukrajinské tanky obklíčily Doněck a Luhansk

Plán vypracoval ukrajinský generální štáb a schválil ho rozhodnutím Rady národní bezpečnosti a obrany na začátku února tohoto roku. Cílem ukrajinské útočné operace je podle tohoto dokumentu „vyčistit“ území lidových republik od rusky mluvícího obyvatelstva, vyhnat ho na území Ruska a získat kontrolu nad celým územím lidových republik.

V souladu s plánem generálního štábu jsou do útočné operace Ozbrojených sil Ukrajiny na Donbasu zapojeny téměř všechny bojeschopné formace a vojenské jednotky. Pro agresi již bylo vytvořeno prvosledové uskupení ukrajinských jednotek.

Předpokládaná délka operace je pět dní. Podle plánu ukrajinských stratégů je ve stanovený den D naplánováno zničení vojenských a civilních objektů na území DLR  a LLR provedením masivního palebného úderu raketového vojska a dělostřelectva. Provést by ho měla 26, 43 a 55 dělostřelecká brigáda Ozbrojených sil Ukrajiny. Zapojit by se měly i letadla, vrtulníky a bezpilotní útočné drony.

Útok Kyjeva by mělo zahájit podle uniklého plánu dělostřelectvo a raketová vojska

Hlavními cíli útoku by měla být velitelská stanoviště domobrany, civilní správy, zařízení kritické infrastruktury, zásobování energií a vodou a sklady těžkých zbraní stanovených Minskými dohodami. Ofenzíva ozbrojených sil Ukrajiny je plánována ze tří směrů. Směr hlavního útoku ukrajinské armády by měl být Kramatorsk – Debalcevo.

Úder by měly provést síly 30 mechanizovaných, 17 tankových a 95 leteckých útočných brigád Ozbrojených sil Ukrajiny za podpory 26 dělostřeleckých brigád. Okamžitým úkolem je dosáhnout linie Alčevsk – Jenakijevo do tří dnů. Dalším úkolem prvosledových jednotek je dosáhnout hranice Ruské federace do dvou dnů.

Domobrana Doněcka a Luhanska vyhlásila všeobecnou mobilizaci

Na Azovském směru s pomocí 53 mechanizovaných a 36 brigád námořní pěchoty z linie Širokyno – Starognatovka, jakož i obojživelných útočných sil 501 samostatného praporu námořní pěchoty z oblasti Novoazovsk. S podporou 55. dělostřelecké brigády je plánován postup ve směru Komsomolskoje a během dvou dnů dosažení linie Ilovajsk – Uljanovsko, čímž by byl splněn okamžitý úkol. Dalším cílem je dále rozvíjet ofenzívu podél hranice Ruské federace směrem na Krasnyj Luč.

Jednotky Pravého sektoru, dislokované v oblasti Stanice Luhanská, by měly provádět ostrou palbu na pozice domobrany a podporovat přepadové a sabotážní akce 79. brigády. Za účelem ovládnutí dopravních cest v blízkosti linie dotyku, provádění teroristických akcí a sabotáží je po celé linii dotyku rozmístěno až 25 mobilních skupin západních speciálních sil.

Představitel DLR Denis Pušilin dohlíží na evakuaci žen a dětí do ruského bezpečí

Spící buňky kyjevské tajné služby SBU na území obou republik by měly provádět sabotáže na dopravních trasách hluboko na území DLR a LLR, likvidaci a únosy jednotlivých funkcionářů z vedení obou republik.

Pokud bude plán aktivován a poslední vývoj, kdy Kyjev ostřeluje z těžkých zbraní území Doněcka a Luhanska nebývalou intenzitou, nasvědčuje tomu, že se začíná aktivovat, dojde postupně k těžkým střetům kyjevských jednotek a západních speciálních sil na demarkační linii. Rusko s největší pravděpodobností bude domobranu podporovat raketami a dělostřelectvem ze svého území a nedá se vyloučit ani přesun pravidelné ruské armády na území DLR a LLR.

Kyjev rozehrál snahou podrobit si Donbas nebezpečnou hru

V takovém případě by útok Kyjeva byl rychle odražen a Kyjev by musel počítat i s velkými ztrátami nejen na životech ukrajinských vojáků, ale také na území, neboť je velmi pravděpodobné, že v případě, že by se ruská armáda vydala kvůli odražení nepřítele za demarkační linie, vítali by ji obyvatelé těchto oblastí terorizovaní kyjevskou vládou s květinami v rukou. Zejména to platí ve městech, kde ruskojazyčné obyvatelstvo tvoří více než polovinu populace. Jako je například  je Mariupol, Kramatorsk, Dněpropetrovsk, Charkov či Oděsa, kde by s největší pravděpodobností vypukla protikyjevská povstání a města by se v referendech připojila k osvobozeným územím Doněcka a Luhanska.

Věřme, že nakonec k aktivaci tohoto západního plánu nedojde a že zvítězí zdravý rozum.

(Red – PA)


Podobné příspěvky

Jeden komentář

Komentáře jsou uzavřeny.