Přijďte do Prahy podpořit lidi se selským rozumem! V pondělí 19. 2. 2024. Více na www.myzemedelci.cz


V pondělí se v Praze uskuteční největší zemědělský protest od vzniku české republiky! Co je hlavním důvodem zablokování hlavního města, je vysvětleno v necelých třech minutách videa.

Půda pod našima nohama ukrývá nevyčerpatelné poklady. Tato půda není jen základem našeho života, je to doslova životodárná látka, která nás obklopuje každý den. Půda není jen pouhou hromadou zeminy. Je to ekosystém, který nám poskytuje potravu, vodu, vzduch a útočiště pro mnoho druhů života. Bez půdy bychom nedokázali pěstovat plodiny potřebné pro naše přežití. Půda je základem zemědělství a zásobárnou živin pro rostliny, které nám poskytují potravu a kyslík.

Zachovejme tento klenot v našich rukou. V Evropě a zejména ve východních zemích a zejména kupují velké nadnárodní společnosti ohromné půdní celky, na kterých pěstují geneticky modifikované plodiny. Nedovolme to v naší zemi.

Naši zemědělci bojují nejen o půdu, ale i s obchodními řetězci, protože rozdělení odměny za jejich tvrdou práci je velmi nespravedlivé. Díky tomu nemají prostředky na udržení a rozvoj zemědělství.

Co je toho hlavní příčinou? Vše začalo dotační politikou evropské unie, která pokřivila volný trh. Naši státní představitelé tomu dlouhodobě přihlíželi a možná i záměrně proti tomu nic nedělali. Naši politici totiž už dávno neslouží ve prospěch naší země. Za mrzký peníz či výhody ničí to, co jsme po léta budovali.

Došlo až tak daleko, že nyní je dotačně přidáno těm nejmenším, což na první pohled vypadá jako spravedlivé řešení a přejme jim to. Odměnu si určitě zaslouží všichni. Ale zároveň sebrali těm středním, kteří teď bojují o přežití. Jestli nepřežijí, budeme všichni naprosto nesoběstačnými, protože právě ti střední teď krmí většinu obyvatelstva produkty, které dodávají na pulty obchodů.

Zemědělství a potravinářství je další oblastí, ve které stát poštvává ty menší proti větším a opačně a my nechceme rozeštvanou společnost, ve které bojují různé skupiny proti sobě.

Přijďte a přijeďte do Prahy již toto pondělí 19. 2. 2024. Jde o hodně!

Více na www.myzemedelci.cz


Podobné příspěvky

4 Komentáře

  1. Musí se udělat celorepublikové stávky, jezdit pořád do banderovské Prahy je k ničemu!

  2. NEVÍ NĚKDO ZDA NEBUDE JET NĚJAKÝ AUTOBUS SKRZE MĚSTA JAK TOMU BYLO NAPŘ. PŘI PŘECHOZÍCH DEMONSTRACÍCH KDY SE JELO I PŘES OSTRAVU BRNO ATP.?

  3. Protestní shromáždění má být min. od pondělí 19. února do čtvrtka 22. února v Praze. Policie je na dálnici prý nepustí, ale ze zákona to ani nemůže dělat, no, uvidíme.

  4. Za mě celkem fiasko, jako šechny demonstrace předtím, kolem 10h to začalo a kolem 15h už se to rozpouštělo 🙁

Komentáře jsou uzavřeny.