Kanadská policie brutálně rozehnala protestující z Konvoje svobody v Ottawě


Policie o víkendu brutálně rozehnala blokády řidičů kamionů v kanadském hlavním městě Ottawě. Po masakru v Paříži, po kterém byly desítky lidí zraněny a stovky zatčeny, je to další případ, kdy shromáždění proti covidismu byla takto drasticky rozehnána.

Policie po výměně svého šéfa a po vyhlášení stanného práva rozjela o tomto víkendu v Ottawě největší policejní manévry v kanadské historii. Nejprve celý střed hlavního města obklíčila tisícovkami policistů, které svezla z celé země, a potom zahájila útok pomocí obušků, slzného plynu, obrněných transportérů a policistů na koních, kteří brutálně najížděli do demonstrantů.

Po celodenním boji se bezpečnostním složkám postupně podařilo vyklidit střed metropole, včetně ulic kolem parlamentních budov, kde vzniklo provizorní kamionové tábořiště. Celá policejní akce nápadně připomínala vyklizení náměstí Tchien-an-men v Pekingu v červnu 1989. Bagry a buldozery strhávaly provizorní přístřešky a stovky policistů rozbíjely okna automobilů a postupně do nich násilím vnikaly a odtahovali je z města.

Nový policejní šéf Steve Bell oznámil, že o víkendu bylo zadrženo téměř 200 lidí. Další tisíce jsou identifikovány pomocí záběrů desítek policejních dronů, které celý prostor náměstí neustále snímaly.  Mnoho z demonstrantů bylo zraněno a proti velkému množství bylo zahájeno trestní stíhání podle nových zákonů stanného práva, které umožňují zabavit nejen vozidlo, ale také zablokovat účet či obvinit protestující z těch nejtěžších zločinů. Liberální demokracie 19. února akcí v Ottawě vstoupila po pařížském masakru do nové fáze komunikace se stále více nespokojenými občany, kteří odmítají omezování lidských práv a občanských svobod.

Světové elity, které se rozhodly potlačit jakékoliv projevy odporu pomocí mimořádných stavů a stanného práva, měly z protestů v Kanadě velké obavy. Proto vyvíjely velký tak na kanadského premiéra, (skrýval se na neznámém místě), aby tvrdě zasáhl. Návod mu dal jeho kolega francouzský prezident Macron, který týden předtím zmasakroval účastníky Konvoje svobody v centru Paříže.

Za všechny to řekl bývalý guvernér Bank of England (a člen správní rady Světového ekonomického fóra) Mark Carney, který prohlásil „Toto je vzpoura. Ti, kteří stále pomáhají rozšiřovat tuto okupaci, musí být identifikováni a potrestáni plnou silou zákona“.  Spolupracovník Goldman Sachs a londýnské City vyzval k postihu všech, kdo na tuto domácí „teroristickou“ operaci přispěli penězi. Lidé z celé země i z USA, kteří se s protestním hnutím Konvoje svobody solidarizovali, poslali ve sbírce na konto protestujících více než 18 milionů dolarů. Všechny tyto peníze byly podle nových zákonů, které dnes platí v liberální demokracii, protestujícím ukradeny.

Tváří v tvář kanadskému hnutí řidičů kamionů, zemědělců a desítek tisíc příznivců, kteří se shromáždili v hlavním městě Kanady, aby požadovali obnovení svých základních svobod, nedokázala kanadská liberální vláda projevit ani špetku lidskosti nebo schopnosti vyjednávat. Místo vyjednávání a diskuse o zásadních ústavních otázkách, jak požadovali protestující, se dočkali pouze výhrůžek a pomluv a vyhlášení stanného práva.  Následovalo přerušení životně důležitých dodávek pohonných hmot pro řidiče kamionů a jejich rodiny, kteří tábořili v teplotách – 22 stupňů Celsia. Byla schválena nařízení, které pod přísnými sankcemi zakazovala zásobování protestujících pod hrozbou pokuty až 100 tisíc dolarů a protestující byli v médiích neúprosně stigmatizováni jako „povstalci“.

Policie obklíčila demonstranty v Ottawě

14. února pak Justin Trudeau a po něm místopředsedkyně vlády a Chrystia Freelandová střídavě oznamovali, že se odvolávají na zákon o mimořádných opatřeních. Na základě tohoto zákona přijal kanadský deep state, který řídí Trudeau, program Marka Carneyho ze 7. února, který se zaměřuje na bankovní účty všech Kanaďanů, kteří se na konvoji přímo podíleli nebo jej podpořili prostřednictvím online darů.

Všem protestujícím dnes hrozí, že jim budou na neurčito zmrazeny bankovní účty a pokud vlastní firmy, budou jim zrušeny pojistné smlouvy. Pět velkých kanadských bank se v této věci sjednotilo a získalo od státu plnou právní ochranu před případnými žalobami ze strany těch, jejichž životy budou zablokováním bankovních účtů poškozeny. To vše se odehrálo ještě před minulým víkendem, než kanadská vláda sáhla ke konečnému řešení a protestující brutálně rozehnala.  

Demonstranty rozháněli i policisté na koních

K akci neustále Trudeaua vyzývala Bidenova administrativa, která ho naléhavě žádala, aby použil veškerou sílu policie k zastavení protestů. Biden se totiž obává, že příklad Konvoje svobody, by se mohl rozšířit i do USA, kde 5. března vyjede z jižní Kalifornie do Washingtonu americký Konvoj svobody, kterého se mají zúčastnit desítky tisíc amerických řidičů kamionů.

(Red – PA)


Podobné příspěvky